وزیر صمت گفت: با عرضه سیمان در بورس، مازاد تقاضا در جیب دلال نمیرود و به دست تولیدکننده میرسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای رضا فاطمیامین در نشستی که با حضور فعالان حوزه سیمان برگزار شد گفت: تمام مصرفکنندگان، عاملان فروش و تولیدکنندگانی که مواد اولیه آنها سیمان است باید محصول خود را در بورس عرضه کنند.
وی بیان کرد: ظرف ۲ هفته آینده تمام عرضهکنندگان سیمان باید در سامانه تجارت ثبتنام کنند.
وزیر صمت گفت: تا پایان سال ۱۴۰۴، باید ۴ میلیون مسکن در کشور ساخته شود این اقدام امکان پذیر است و ضرورت امنیت اقتصادی و رونق تولید است.
فاطمی امین افزود: تمام چالشهای صنعت سیمان را پیگیری میکنیم، این آغاز راه است و همکاری خوبی با فعالان صنعت سیمان خواهیم داشت.
وی ادامه داد: به همه همکاران در استانها اطلاع دادم که از اول مهرماه باید برآورد مخاطرات داشته باشند یعنی مشخص شود تا ۳ ماه آینده در استان چه مخاطراتی رخ میدهد.
وی با بیان اینکه باید برای تمام صنایع از جمله سیمان، از سه ماه قبل آماده باشیم و برنامه پایش داشته باشیم گفت: در زمینه برق قرار است با همکاری وزارت نیرو ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه ساخته شود.
وزیر صمت گفت: رویکرد ما در وزارت صمت این است که برای تمام فعالیتها یک برنامه مشترک بین وزارت صمت و فعالان داشته باشیم.
آقای رضا فاطمی امین در نشستی که امروز در وزارت صمت با حضور با فعالان و تشکلها در حوزه سیمان برگزارشد گفت: در وزارت صمت رویکرد ما ایجاد یک برنامه مشترک بین وزارت صمت و فعالان برای تمام فعالیتهاست مثلا در حوزه خودرو، صادرات، نساجی و سیمان باید ببینیم چه اولویتها و برنامههای کوتاه مدت و بلند مدتی داریم تا این برنامهها را با ذینفعان به اشتراک بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه وزارت صمت در دولت ۴ کار را باید انجام دهد گفت: باید اولویتبندی کنیم و منابع و فرصتهای داخلی و خارجی را بررسی کنیم و در حوزه صادرات به سمت صادرات با کشورهای همسایه برویم.
فاطمیامین افزود: اقدام دوم، تدوین قاعدههایی در حوزه مالیات و قیمت است تا بستر حرکت بخش خصوصی و کسب و کارها فراهم شود.
وزیر صمت تصریح کرد: اقدام سوم تسهیل گری و اقدام چهارم نظارت است، اگر بخواهیم وزارت خوبی باشیم باید تسهیلگری و نظارت کنیم.
وی بیان کرد: معتقدم اگر بخواهیم اهداف خود را در زمینه اشتغال، تولید و صادرات داشته باشیم باید به یک نقطه مشترک با بخش خصوصی برسیم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: قیمتگذاری دستوری از جمله تصمیماتی است که در سنوات گذشته گرفته شد و باعث از بین رفتن تولیدکنندگان شد.
آقای عبدالرضا شیخان در نشست امروز فعالان صنعت سیمان با وزیر صمت با اشاره به اینکه وظیفه وزارت صمت حفظ تولید و اشتغال است افزود: تامین سوخت و برق پایدار یکی از معضلات اصلی ما در این حوزه است.
شیخان گفت: از روزی که وزارت نیرو اعلام کرد ۱۰ درصد برق سیمان و فولاد را تامین کردیم همان زمان ضربه به این صنعت وارد و باعث افزایش قیمتها شد، مدتی بعد اعلام کردند، چون سیمان وارد بورس شده قیمت آن کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه اگر در پاییز و زمستان سوخت تامین نشود کارخانهها هم تعطیل میشوند گفت: با شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی برای تامین سوخت صحبت کردیم، اما برای تامین سوخت کارخانهها سختگیری میکنند.
شهریار گراوندی، یک تولیدکننده سیمان گفت: صنعت سیمان مظلوم واقع شده است، زیرا تا زمانی که قیمت آن بالا میرود میگویند تولیدکننده قیمت را افزایش داده در صورتی که اصل ماجرا قطعی برق بود.
وی افزود: بیش از یکصدنفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه فعالیت میکنند و باید منطقی به این صنعت نگاه کرد.
تولیدکننده سیمان با اشاره به اینکه قیمتگذاری دستوری سم بزرگی در این صنعت بود گفت: با توجه به اینکه ما سعی کردیم بازار را متعادل کنیم، اما قیمتی که این صنعت با آن روبرو میشود قیمت واقعی نیست و باعث تحلیل صنعت میشود.
وی ادامه داد: در ماه گذشته قبض گاز و هزینه باربری هرکدام نسبت به ماه قبل ۳۰ درصد افزایش داشته، اما هیچ گاه رسانهای اعلام نکرد که چرا این صنعت باید این هزینهها را تحمل کند.
گراوندی گفت: حفظ توان شرکتها با آزادسازی قیمتها و محدود نگذاشتن عرضه در بورس ایجاد میشود.
عباس حسینی عضو هیئت مدیره انجمن سیمان گفت: با قطعی برق علاوه بر اینکه سیمان گران شد این صنعت خسارت زیادی دید.
وی ادامه داد: باید علاوه برکارخانه به زنجیره سیمان، از معدن تا عرضه و مصرف توجه شود و در زمان افزایش قیمت تنها کارخانه را مقصر ندانست و مخاطرات پیش رو را زودتر پیش بینی کرد تا تولیدکننده و مصرفکننده متضرر نشوند.