سفیر کشورمان در پاکستان اعلام کرد: هیچ گونه محدودیتی در زمینه تقویت تجارت با پاکستان وجود ندارد و ایران خواهان تعمیق همکاریهای خود با پاکستان بویژه در بخش تجاری است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، «محمد علی حسینی» سفیر کشورمان در پاکستان در جمع اعضای اتاق صنعت و بازرگانی اسلام آباد گفت: دولت جدید در ایران رویکرد تقویت همکاریهای اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه را دنبال میکند.
وی افزود: در سیاست خارجی کشور ما تقویت همکاریها با کشورهای مسلمان و همسایه جزو اولویتها شناخته میشود و پاکستان از هر دو حیث شرایط لازم را دارد.
سفیر کشورمان در پاکستان با ظالمانه توصیف کردن تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: تجار دو کشور میتوانند در کنار هم برای دور زدن این تحریمها و استفاده از فرصتهای لازم، راهکارهای مختلفی از جمله تقویت تجارت تهاتر، تبادلات در واحدهای پولی دو کشور، ایجاد صندوق پولی مشترک بین تجار دو کشور و همچنین استفاده از فرصتهای موجود در ارزهای دیجیتالی استفاده کنند.
وی در مورد آشنایی هر چه بیشتر و تقویت همکاری بین اتاقهای بازرگانی دو کشور گفت: ما باید مکانیزمی پیدا کنیم تا از ظرفیتهای یکدیگر بیشتر استفاده کنیم. با توجه به شرایط کرونایی موجود، ایجاد پرتال مشترک و برگزاری نشستهای برخط از بهترین شیوههای موجود شناخته میشود.
حسینی تاکید کرد: عمده مشکل ما در حال حاضر عدم شناخت بخش خصوصی نسبت به ظرفیتهای تجاری دو کشور است.
سفیر کشورمان در پاکستان در زمینه برنامههای دولت در زمینه تقویت فعالیتهای تجاری گفت: دولت دو کشور در سال گذشته با افزایش گذرگاههای مرزی، تصمیم گرفته اند بازارچههای مرزی را با هدف تقویت تجارت و بهبود وضعیت مردم مرزنشین دو کشور ایجاد کنند و به طور جدی این رویکرد را دنبال میکنند.
وی همچنین آمادگی کشورمان برای ارائه خدمات ترانزیتی به تجار پاکستانی برای تجارت با کشورهای آسیای مرکزی و اروپا را اعلام کرد و گفت: با توجه به زیرساختهای قوی و اتصالات جادهای و ریلی و در کنار آن امن بودن مسیرها در ایران، تجار پاکستانی میتوانند از این فرصت برای تجارت استفاده کنند.
حسینی با اشاره به راه اندازی قطار اکو بین ترکیه، ایران و پاکستان گفت: خبرها خوبی از راه اندازی قطار اکو بین ایران، ترکیه و پاکستان منتشر شده که این رویکرد میتواند توسعه منطقه را به دنبال داشته باشد
سفیر کشورمان در پاکستان در ادامه گفت: گردشگری سلامت هم باید تقویت شود و میتوان از پیشرفتهای دو کشور در بخش سلامت برای رفاه مردم استفاده کرد.
استقبال از ایده استفاده از واحدهای پولی ملی دو کشور
در ادامه «سردار یاسر الیاس» رئیس اتاق صنعت و بازرگانی اسلام آباد نیز ضمن خوش آمدگویی به مهمانان، در زمینه فعالیت ها، ظرفیتها و تقویت همکاریها بین اتاقهای بازرگانی دو کشور توضیحاتی مطرح کرد.
وی گفت: تجار دو کشور میتوانند با آغاز همکاری و سرمایه گذاری مشترک در دو کشور از فرصتهای موجود در بخش کشاورزی، ساخت و ساز، فناوری اطلاعات، ساختمان و شهرک سازی و خدمات استفاده کنند.
وی با استقبال از ایده استفاده از واحدهای پولی ملی دو کشور در تجارت دوجانبه گفت: استفاده از دلار در تجارتهای دوجانبه فشار زیادی بر تجار دو کشور ایجاد میکنند و باعث کاهش ارزش پولی دو کشور میشود. حذف دلار از تجارت دوجانبه میتواند یکی از بهترین ایدهها برای تقویت تجارت دو جانبه بین دو کشور باشد.