با فرا رسیدن ایام آخر تابستان، برداشت محصول کدو حلوایی از جالیزهای شهرستان مشگین شهر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل امسال پیش بینی میشود بیش از ۵ هزار تن انواع کدو حلوایی از سطح یک هزارهکتار از جالیزارهای مشگین شهر برداشت شود.
کدو تنبل یا کدو حلوایی با نام محلی "بال بورانی" بیشتر در حاشیه رودخانه قره سو از جمله روستاهای لمبر، کنگرلو و جبدرق کشت میشود.
کدو حلوایی یکی از منابع تولید ریزمغذیهای حیات بخش در طبیعت است که با بیش از یکصد ماده مغذی و شفابخش بسته بندی شده و در عین حال برای حفظ زیبایی نیز بسیار مفید است.
خواص و فواید بی نظیر کدو حلوایی
کدو حوایی با داشتن غنیترین ریزمغذی ها، مجهز به سلاحهایی موثر برای مقابله با بیماریها است.
کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید ۳۰ درصد از بروز تمام انواع سرطانها پیشگیری میکند
علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای بتاکاروتن که در میوهها و سبزیهای نارنجی رنگ مثل هویج و کدو به وفور یافت میشود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت میکند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش میدهد.
به علاوه عصاره کدو حلوایی لایه محافظتی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی دیگر مثل آلودگی هوا، استرس و دود سیگار ایجاد میکند.
تخمههای کدو حلوایی به دلیل این که منابع سرشار از عنصر روی و اسیدهای چرب امگا ـ ۳ هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما کمک میکند بهتر و سریعتر فکر کنید، ذهن شما را تیزتر کرده و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوانهای سالم میشود.
برطرف کردن یرقان (زردی)، ادرار آور و تب بر بودن، نرم کردن سینهو آسنا کردن اخلاط و سرفه از دیگر فواید این میوه است.
اگر کدو حلوایی را پخته و به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت براق و زیبا میشود، خوردن کدو موجب برطرف شدن غم و اندوه است، کدو تنبل برای درمان قولنج مفید است و مغز را تقویت میکند.