با آغاز برداشت انگور از تاکستانهای استان مرکزی پیش بینی می شود ۱۶۰ هزار تن محصول برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ استان مرکزی؛ با به اوج رسیدن فصل برداشت دردانه های بهشتی از سطح تاکستان های استان مرکزی امسال پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت 160 هزارتن انگور برداشت شود .
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان این خبر گفت : وسعت تاکستان های استان مرکزی 17 هزار هکتار است و این استان رتبه 9 تولید این محصول را در کشور داراست .
زارعی افزود : شهرستان خنداب با وسعت 7 هزار هکتاری تاکستان ها یکی از قطب های تولید انگور در کشور است و هر ساله نزدیک به 180 هزار تن انگور از سطح باغات آن برداشت می شود .
وی تغییر الگوی کشت از سیستم سنتی خزنده به سیستم نوین داربستی را از عمده دلایل افزایش کمی وکیفی محصول انگور این شهرستان عنوان کرد و اضافه کرد : 700 هکتار از تاکستان ها به این سیستم مجهز شده اند .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب هم استفاده از این سیستم را دارای مزیت های فراوان عنوان کرد و ادامه داد : افزایش 100 درصدی تولید محصول ، کاهش 90 درصدی مصرف آب ، 60 درصد تراکم بیشتر در هکتار و مقاومت در برابر آفات و سرمازدگی از جمله مزایای پرورش انگور به روش داربستی است .
اسماعیلی گفت : در روش سنتی خزنده به طور معمول از هر هکتار 20 تن محصول برداشت می شد اما در سیستم داربستی این میزان به 50 تن در هکتار رسیده است .
وی اضافه کرد : مزایای ارزنده این تاکستان سبب شده تا هرساله باغداران بسیاری برای جلوگیری از سرمازدگی ، آفت زدگی ، کاهش هزینه های کارگری و افزایش فروش محصولات خود به این روش روی آورند .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب با بیان اینکه 80 درصد محصول تولید این شهرستان انگور بی دانه سفید و قرمز است گفت : هر ساله نزدیک به 30 هزار تن کشمش در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف و صادرات می شود .
ایران با تولید سالانه 4 میلیون تن انگور رتبه 11 تولید این محصول و رتبه دوم صادرات کشمش را در دنیا دارد و صادرات انگور وفرآورده های آن هر ساله 30 میلیون دلار ارز عاید کشورمان می کند .
به نظر می رسد بهره گیری ازاین تاکستان های نوین جایگاه کشورمان درتولیدانگور را در سالهای آینده بهبود بخشد .