برای بهبود جریان خون بهترین گزینه های غذایی چه گزینه هایی هستند؟
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ زمانی که رگهای خونی در اثر تجمع پلاکها دچار تنگی می شوند٬ خون رسانی به درستی به اندامها صورت نمی گیرد، در نتیجه این وضعیت٬ فرد دچار احساس سوزش٬ کرختی یا گرفتگی عضلانی می شود.
با این حال مصرف برخی از مواد غذایی، گردش خون را بهبود بخشیده و باعث می شود انسان زندگی فعال تری داشته باشد.برخی از این مواد غذایی عبارتند از: شکلات تیره، زردچوبه، آب چغندر،ماهی سالمون، تربچه، جوانه بروکسل و سیر.
شکلات تیره:
کاکائو٬ سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که فشار خون و کلسترول خون را کنترل می کنند و جریان خون را بهبود می بخشند.
زردچوبه:
زردچوبه٬منبع مفیدی برای حفظ سرخرگها در برابر لخته شدن خون است. مصرف زردچوبه به همراه فلفل سیاه، جذب آن را مؤثرتر می کند.
آب چغندر:
نوشیدن آب چغندر٬ یک روش بسیار خوب برای بهبود گردش خون است. برخی تحقیقات نشان می دهند که نوشیدن روزانه یک تا دو فنجان آب چغندر٬ فشار خون را در افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند٬ کاهش داده و به کسانی که به بیماری شریانی محیطی مبتلا بوده و راه رفتن برایشان مشکل و با درد همراه است٬ کمک می کند تا بتوانند با راحتی بیشتری راه بروند.
ماهی سالمون:
کمبود اسیدهای چرب امگا٬۳ گردش خون را ضعیف می کند. امگا۳ موجود در ماهیهایی مثل سالمون٬ ترکیبات طبیعی دارد که خون را رقیق کرده و اثر ضد لخته شدن خون دارند.
تربچه:
این ماده غذایی٬ سرشار از مواد معدنی مثل پتاسیم است که به حفظ فشار خون در محدوده طبیعی و افزایش گردش خون٬ کمک می کند. در هر نصف فنجان٬ تربچه ورقه شده٬ ۱۳۵ میلیگرم پتاسیم وجود دارد که فشار خون رو پایین می آورد.
جوانه بروکسل:
جوانه بروکسل و سایر مواد غذایی که منبع ویتامین ث هستند٬ مثل بروکلی٬ گاوا٬پرتقال و توتها٬ همگی به گردش بهترخون کمک می کنند. ویتامین ث یک آنتی اکسیدان است که با اثر بر روی آستر سلولهای سرخرگها٬ به گشاد شدن آنها کمک می کند.
سیر:
مصرف سیر٬ از مسدود شدن سرخرگها جلوگیری می کند. توصیه می شود که روزانه دو تا سه حبه سیر مصرف شود.