دیبا پارچهای با قدمت ۳۰۰ ساله در شهرستان شوشتر، پس از مدتها فراموشی به دست هنرمندی جوان، احیا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، فرآیند تولید پارچهی پرند یا دیبای شوشتر به همت یکی از دوست داران این هنر، کشف شد و قرار است او این صنعت دیرین را احیا کند.
خاستگاه پارچه دیبا، شهرستان شوشتر است و تا ۳ قرن پیش، تولیدآن توسط هنرمندان این شهرستان انجام میشد.
گفته میشود؛ بعدها پارچه دیبا، جهت تزئین خانه کعبه، به کشور عربستان برده شده و این صنعت درآن کشور رواج پیدا کرد، اما به مرور زمان در عربستان هم از رونق افتاد و دیبا به فراموشی سپرده شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی؛ صنایع دستی و گردشگری شوشتر میگوید: دیبا، پارچهای ست که از الیاف موجود درگیاه قَلپ لَپ، تولید میشود.
به گفته علی محمد چهارمحالی، جنس پارچه لباس پادشاهان و اعیان در زمانهای گذشته، از دیبا بود و تا سال ۱۲۴۷ قمری در زمان فتحعلی شاه قاجار نیز، این هنر، درشهرستان شوشتر رایج بود.
وی شیوع بیماری طاعون و درگذشت بسیاری از هنرمندان بر اثر این بیماری را یکی از عاملان اصلی منسوخ شدن هنر پرند یا دیبا عنوان کرد.
حالا جوان خوش ذوق شوشتری، قرار است با احیای دیبا و بازگشت این هنر اصیل به جمع دیگر هنرهای کهن شهر شوشتر، رونق دیبا را به ارمغان بیاورد.
بیشتر بخوانید : ندافی، حرفهای سنتی در حال فراموشی + فیلم
گفتنی ست، با پیگیریهای صورت گرفته توسط اداره میراث فرهنگی، صنعتی و گردشگری شهرستان شوشتر، قرار است برای ثبت ملی شدن این میراث ملموس تلاش شود.