جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی با محوریت بررسی واگذاری ۴۹ پروژه استان به بخش خصوصی در استانداری کردستان برگزار شد.
بهرام نصراللهی زاده افزود: از این تعداد ۱۳ طرح مربوط به اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی، ۱۰ طرح به اداره کل نوسازی مدارس، ۱۱ طرح به اداره کل ورزش و جوانان، هفت طرح به اداره کل راه و شهرسازی، هفت طرح به سازمان فنی و حرفهای و یک طرح به آبفا اختصاص دارد.
نصراللهی زاده با بیان اینکه برای راه اندازی این پروژهها ۳۶ میلیارد تومان به بخش خصوصی کمک خواهد شد،گفت: بر اساس قانون، در صورت سرمایهگذاری بخش خصوصی در این طرحها، تا ۳۰ درصد سرمایه گذاری انجام گرفته، بصورت کمک بلاعوض برای اجرایی شدن این طرحها تخصیص پیدا می کند.
وی گفت:در حوزه ميراث فرهنگي هم قرار است هشت بناي تاريخي در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد تا پس از مرمت آنها مورد استفاده قرار گيرد.
وی افزود: دستگاههای اجرای مکلف هستند در اجرای ماده ۲۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، از محل منابع بودجه کل کشور و داراییهای خود، تمهیدات لازم را برای اجرای طرحهای جدید، نیمه تمام و آماده بهرهبرداری و در حال بهره برداری اعم از طرحهای تملک داریی های سرمایه ای با منابع عمومی و اختصاصی و طرح های شرکتهای دولتی با منابع داخلی از طریق انعقاد قرارداد در قالب ماده فوق با بخشهای خصوصی، تعاونی و شهرداری ها و دهیاری ها با اولویت بخش خصوصی و تعاونی را فراهم کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز در این نشست، با اشاره به الزامات ساماندهی مرزهای استان گفت: قرار گیری مرز سیرانبد در دل منطقه آزاد تجاری و طرح جامعی که سازمان راهداری پیگیر بود خاتمه نیافته و سرمایه گذاری در این منطقه سرمایه گذاری مطمئنی نیست و برای همین در فرصت کنونی نباید روی این مرز برنامهای داشت.
خالد جعفری با اشاره به حجم مبادلات مرز رسمی باشماق مریوان افزود: تا پایان مرداد ۴.۱ میلیارد دلار مبادلات تجاری در این مرز انجام گرفته در حالیکه سال گذشته این میزان به پنج و نیم میلیارد دلار هم نرسید.
وی افزود: با این روند ممکن است تا پایان سال این حجم به ۱۱ میلیارد دلار برسد که اگر سرمایه گذاری لازم برای آزمایشگاه استاندارد در این مرز انجام گیرد می تواند کمک شایانی به توسعه مبادلات مرزی داشته باشد.