سالروز شهادت حضرت رقيه سلام الله عليها سه ساله دشت کربلا تسلیت
۱۳۸۲ سال پیش در چنین روزی پنجم صفر سال ۶۱ هجری قمری "حضرت رقیه (س) " دختر کوچک امام حسین (ع) در شام به شهادت رسید.
پنجم صفر سال ۶۱ هجری قمری سالروز شهادت حضرت رقیه (س) سه ساله دشت کربلاست .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان،رقیّه خاتون یا فاطمه بنت الحسین (ع) معروف به فاطمه صغیره، آخرین دختر امام حسین (ع) از مادری به نام ام اسحاق بنت طلحه بود.
سن مبارک او را سه یا چهار یا هفت سال دانسته اند. امام حسین (ع) بسیار به او مهر می ورزید و وی نیز به پدر، علاقه فراوانی داشت.
رقیّه به همراه پدر، برادران، عموها و دیگر خاندان نبوی راهی سرزمین کربلا شد.
پس از شهادت امام و یارانش، اهل بیت ایشان به اسارت کوفیان درآمده و سپس راهی شام شدند.
رقیّه خاتون در شام، شب و روز در فراق پدر می گریست و پدر را طلب می کرد.
معروف است که در خرابه شام، پس از دیدن سَرِ بریده پدر و گفتگوی سوزناک با وی، لب بر لب های پدر نهاده و آن چنان گریست که بیهوش شد.
وقتی که او را حرکت دادند، دریافتند که از دنیا رفته است.
آستانه حضرت رقیه (س) یکی از زیارتگاههای شیعیان در شهر دمشق پایتخت سوریه، در ۳۰۰ متری شمال شرقی مسجد مشهور اُموی واقع است.
حضرت رقیه (س) دختر امام حسین (ع) در واقعه عاشورا سه سال سن داشتند که بعد از شهادت پدر و یارانش در عصر عاشورا، به همراه عمه اش حضرت زینب (س) و دیگر زنان بنیهاشم توسط سپاه یزید به اسارت درآمدند .
حجت الاسلام نظر سابِکی ، کارشناس مذهبی گفت :آن حضرت در خرابه های شام خبر پدر را گرفتند و برای دیدن پدر بی تابی می کردند و پرسیدند: پدرم حسین (ع)کجاست؟ زنان اهل بیت که میکوشیدند شهادت پدران را از کودکان پنهان کنند، هرچه کردند نتوانستند او را ساکت کنند.
حجت الاسلام سابکی افزود : خبر را به یزید رساندند، او دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند تا ساکت شود.
وی گفت : سر مطهر و نورانی امام حسین (ع) را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل رقیه کوچک قرار دادند و آن حضرت پس از درآغوش گرفتن سر مبارک پدر جان سپردند .
قبر نورانی حضرت رقیه (س) در سوریه نه تنها نماد مظلومیت خاندان اهل بیت (ع) است؛ بلکه پرچم هدایتی است برای همه نسلهای آیندهای که به زیارت این مرقد و شخصیت ارزشمند میروند.
مرقد مطهر حضرت رقیه در سوریه و نزدیک آرامگاه حضرت زینب علیهماالسلام است.