رییس سازمان امنیت داخلی انگلیس گفت پس از گذشت ۲۰سال از زمان حمله به افغانستان، انگلیس ناامنتر شده است.
وی با بیان اینکه در چهار سال اخیر ۳۱ توطئه برای حملات تروریستی در انگلیس کشف و خنثی شده است، گفت: انگلیس باید درباره افزایش احتمال حملات تروریستی هوشیار باشد و دستگاههای امنیتی انگلیس نیز برای رویارویی احتمالی با حملات خطرناک برنامه ریزی میکنند. رئیس سازمان جاسوسی داخلی انگلیس، وقایع اخیر افغانستان را مایه تقویت روحیه افراط گرایان خواند دانست و افزود: روی کار آمدن طالبان در افغانستان میتواند موجب جسورتر شدن تروریستها در انگلیس شود. رئیس امای فایو با بیان اینکه تهدیدهای تروریستی به موضوعی واقعی و پایدار در انگلیس بدل شده است، از افزایش حملات تروریستی برنامه ریزی شده از جانب گروههای راست افراطی در انگلیس خبر داد.
"مک کالم" گفت: داعش کاری کرد که القاعده نتوانست آن را انجام دهد و آن پرورش و تحت تاثیر قرار دادن افراد برای اجرای حملات تروریستی در مقیاس کوچکتر است. اما نباید از احتمال انجام حملات با نقشههای بزرگ مشابه اقدامات تروریستی القاعده در آمریکا غافل بود. وی افزود: دستگاههای امنیتی انگلیس همه توان خود را به کار میگیرند تا جلوی حملات تروریستی در این کشور گرفته شود، اما با وجود این، آنچه که از آن هراس داریم این است که جلوی همه این حملات را نمیتوان گرفت. انگلیس نخستین کشوری بود که با آمریکا برای حمله به افغانستان همراهی کرد. ادعای ریشه کنی تروریسم، دفاع از حقوق بشر، مبارزه با تولید مواد مخدر و توسعه افغانستان از جمله وعدههایی بود که مقامات آمریکا و انگلیس هنگام تهاجم به افغانستان بیان کردند.
آمریکا بعد از دو دهه تصرف کامل افغانستان، براندازی حکومت طالبان و کمک به دولتسازی در چارچوب سرمشق دمکراسی در برابر برتری طالبان تسلیم شد. شاید بتوان گفت یک بار دیگر افغانستان مشابه قرن بیستم، بستر ناکامی یک ابرقدرت جهانی بعد از انگلیس و شوروی را فراهم کرد. اما این اتفاق بیش از آنکه در رویارویی آمریکا و طالبان رخ داده باشد، ریشه در مسائل داخلی افغانستان دارد.