بیش از دو هزار محله ضعیف و کم برخوردار در کشور وجود دارد که نیازمند حمایت و تحول هستند.
علی آقامحمدی با بیان اینکه خواسته مردم مناطق محروم و کم برخوردار را باید از خود آنها پرسید، افزود: اولویت هر استان و هر منطقه با یکدیگر متفاوت است و برنامهریزان باید بر اساس مطالباتِ شهروندان، برای رفع نیازها چاره جویی و تلاش کنند.
وی ، ناهماهنگی بین نهادهای مختلف و سازمانهای مردم نهاد را یکی از چالشهای رفع مشکلات محله های کم برخوردار دانست و گفت: بسیاری در مباحثی مانند مسکن و تهیه غذا فعالیت میکنند، اما به دلیل نبودِ هماهنگی بین آنها، آن طور که باید و شاید شاهد رفع مشکلات نیستیم.
آقامحمدی، طرح توسعه و تحول اجتماع محور را طرحی مفید برای رفع معضلاتِ مناطقِ کم برخوردار در سراسر کشور ارزیابی کرد و افزود: در صورتی که بتوانیم گامهای نخستِ این طرح را به خوبی برداریم، برای تخصیصِ بودجه در سال آینده میتوان گستره ی فعالیتها را افزایش داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه توانمندسازی مردم اولویت این طرح به شمار میرود، گفت: اصفهان به عنوان نمونه آزمایشیِ (پایلوت) استانیِ آن انتخاب شده است و میتوانیم با شناساییِ نقاطِ ضعف و قوت و افزایش تجربه در آن، برای یک الگوی کشوری برنامه ریزی و اقدام کنیم.
آقامحمدی افزود: در طرح توسعه و تحولِ اجتماع محور که برای کل کشور اجرا میشود نهادهای مختلف مانند بهزیستی، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، هلال احمر، سپاه و بسیج مشارکت دارند و همکاری فزاینده آنان سبب اجرای به موقع طرح و رفع معضلات مناطق کم برخوردار خواهد شد.
طرح «توسعه و تحولِ اجتماع محور» ۸۵ محله استان اصفهان در استانداری اصفهان آغاز شد.
در قالب این طرح که در محله های کم برخوردار استان اصفهان اجرا می شود، قرار است برنامههای توسعهای مانند تهیه مسکن، ارائه خدمات ضروری، آموزش، اشتغالزایی، توانمندسازی، بهداشت و درمان پیگیری شود.بیش از دو هزار محله ضعیف و کم برخوردار در کشور وجود دارد که نیازمند حمایت و تحول هستند.