با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اجرای طرح ملی پژوهشی تبلیغی رهیافت ولایت آغاز شد.
حجت الاسلام محمدرضا طاهری ادامه داد: طرح ملی رهیافت ولایت از طرحهای دانشبنیان تمدنی سازمان تبلیغات اسلامی به شمار میرود که با روشهای علمی طراحی و الگوی اجرایی آن تدوین شده است و طی ۲ مرحله در مقاطع کوچکتر اجرا و مشکلات آن برطرف شده است.
وی اضافه کرد: مقدمات حضور این طلبهها با هماهنگی سایر دستگاهها فراهم شده و از ابتدای مهرماه آماده انجام کارهای تبلیغی هستند.
طاهری افزود: با وجود ظرفیتهای گسترده استان بوشهر اما این ظرفیتها برای تشکیل تمدن اسلامی کمتر شناخته شده است و حضور طلبههای فاضل این فرصت را فراهم میکند.
وی گفت: حضور این طلبهها فرصتی است که دانشگاهها برای پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکترا از این طلبهها به عنوان ظرفیت مهم علمی، پژوهشی و تبلیغی استفاده کنند.
طاهری تاکید کرد: همچنین استفاده از حضور طلبههای طرح رهیافت ولایت در نشستهای هماندیشی با استادان دانشگاه و شکل گیری گفت وگوهای نخبگانی ضروری است.
وی بیان کرد: همچنین ۴۰ مسجد انتخاب شده که این طلبهها در این مساجد به عنوان یک پایگاه تبلیغی حضور و اقدام به الگوسازی میکنند.
حجت الاسلام و المسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم با اشاره به اهمیت این طرح، آن را کاری متفاوت دانست که با یک کار جمعی و قاعدهمند میتواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد.
او این روش تبلیغ را گفتمانساز برشمرد و ادامه داد: در این طرح با حضور طلاب کارهای مهم تبلیغی گفتمانساز انجام میگیرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه فهم صحیح از سخنان علما و حکما در میدان عمل حاصل میشود، افزود: این طرح میتواند نقش مهمی در درک و فهم و تبیین داشته باشد.
حجت الاسلام قمی با اشاره به اینکه فعالیتهای دشمنان بیش از هر عرصهای متوجه تبلیغ شده است، عنوان کرد: دشمنان دنبال قبضه کردن افکار عمومی و از این طریق، دنبال تغییر رفتار حکومتها هستند.
او با بیان اینکه گفتمانسازی به روشهای مختلف باید در کشور گسترش یابد، بیان کرد: رهیافت ولایت یک طرح ملی است که اجرای آن در استان بوشهر برکات زیادی دارد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: ریشههای عمیق دینی و فطرت خداجوی مردم استان بوشهر در کنار کمبودهایی که وجود دارد، از مهمترین دلایل انتخاب استان بوشهر به عنوان میزبان طرح است.
حجت الاسلام قمی با تشکر از طلاب شرکتکننده در این طرح بیان کرد: شما راه بزرگی را انتخاب کردهاید و در عرصه تبلیغ دینی در حال مجاهدت هستید.
او تاکید کرد: انقلاب اسلامی حرفی نو برای دنیا دارد که آن توحید است و باید خوانش نو از توحید عرضه شود.
سند چشم انداز جامع مساجد استان رونمایی شد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: تدوین سند جامع مساجد این استان گامی مهم و موثر در ارتقای این اماکن در همه عرصههای محتوایی و شکلی است.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: در همین ارتباط در عرصههای محتوایی وشکلی در حوزههای فیزیک مسجد و مدلهای ارائه محتوا کارهای بزرگی انجام شده است.
وی تاکید کرد: سند جامع مساجد استان بوشهر اقدامی کارشناسی و شرایط لازم برای آن محقق شده است.
امام جمعه بوشهر اضافه کرد: در زمان حاضر یکهزار و ۷۵۰ مسجد در این استان وجود دارد و قرار است هر سه ماه، ۵۰ مسجد نمونه و الگو در استان انتخاب و معرفی شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: همچنین بزودی طرح جدیدی برای حل اختلافهای محلی در مساجد تدوین و اجرایی میشود تا دعاوی و مسائل مساجد و محلهها از این طریق حل شود.
آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: برای ارتقای مساجد به کارهای پژوهشی نیاز است که باید تیمهای پژوهشی شامل جهاد دانشگاهی، تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و فرهنگ و ارشاد اسلامی در این استان تشکیل و در این زمینه اقدام کنند.
مدیرستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان هم در این آیین گفت: سند چشمانداز جامع مساجد استان توسط کارشناسان حوزه فرهنگ و عمران تدوین شده است.
علیرضا پولاد اضافه کرد: این سند بالادستی در سال ۱۴۰۰ به عنوان برنامه اصلی سازمانها، نهادها و مراکز مرتبط و دستاندرکار مسجدی در استان بوشهر مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی بیان کرد: در این سند که متشکل از ۱۱ صفحه و ۱۸ بند است، به مباحث متعددی از جمله عمران، موضوعهای فرهنگی مربوط با شرح وظایف روحانی و هیات امنا، نهادهای فرهنگی مستقر در مسجد پرداخته شدهاست.
پولاد اضافه کرد: پیوست مربوط به همه دستگاههای اجرایی در سند چشم انداز جامع مساجد استان بوشهر تدوین و پس از تصویب و رونمایی به آنها ابلاغ میشود.
وی گفت: در تهیه این سند ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی استان، اداره کل اوقاف و امور خیریه، سازمان بسیج مساجد و محلات و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان بوشهر همکاری داشتهاند.
دانشنامه شهدای روحانی استان رونمایی شد و دبیرخانه دائمی گردشگری مقاومت و استکبارستیزی استان هم به بهرهبرداری رسید
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به این که در استان بوشهر همواره جوانان فدایی محافظت از ایران بودهاند گفت: در تحقق حفاظت از ایران و مبارزه با استعمار و استکبار روحانیت همواره نقش هدایت را به خوبی انجام داده است.
حجت الاسلام قمی به موضوع گردشگری مقاومت در بوشهر هم اشاره کرد و افزود: بوشهر به عنوان نماد مقاومت در برابر سومار و استکبار شناخته می شود در مسیر تحقق گردشگری مقاومت باید یک اهتمام ملی صورت گیرد و دولت برای آن برنامهریزی لازم را داشته باشد.