بیماران دچار نقص ایمنی، به ویژه مبتلایان به دیابت کنترل نشده، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به قارچ سیاه هستند.
آقای ملک پور ادامه داد: این قارچ معمولا در خاک گیاهان، کودحیوانی، گرد و غبار و سبزیجات فاسد وجود دارد.
چه افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قارچ سیاه هستند؟
دکتر ملک پور افزود: بیماران دچار نقص ایمنی، به ویژه مبتلایان به دیابت کنترل نشده، و افرادی که مصرف طولانی مدت کورتیکواستروئیدها دارند بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به قارچ سیاه هستند.
وی با هشدار نسبت به اینکه مصرف داروهایی نظیر کورتون ها و دگزامتازون با دوز بالا و کاهش سطح ایمنی بدن، موجب ابتلا به قارچ سیاه می شود ادامه داد: موکور مایکوزیس یا قارچ سیاه بیماری نادری است که از گذشته وجود داشته و ارتباطی به ویروس کرونا ندارد.
معاون درمان دانشگاه یاسوج به مبتلایان دیابت و دیگر گروههای در معرض خطر قارچ سیاه توصیه کرد تا از تردد در محلهای پُر گرد و غبار نظیر اماکنی که در حال تخریب ساختمانی و ساخت و ساز هستند، بپرهیزند.
او اضافه کرد: در مواردی که احتمال ابتلای پوستی وجود دارد نیز به افراد در معرض خطر توصیه میشود از کارهای ساختمانی، باغبانی و خاک برداری خودداری کنند و اگر ناگزیر به انجام این فعالیتها هستند، از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده کنند.
دکتر ملک پور با اشاره به اینکه این افراد باید علایم ابتلا به بیماری قارچ سیاه که میتواند شبیه یک سینوزیت معمولی باشد را جدی بگیرند، گفت: افراد در صورت مشاهده علایمی مانند درد چشم و صورت، سردرد، داشتن ترشحات و احساس پُر شدگی بینی، حتما به پزشک مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه عفونت قارچ سیاه، قابلیت انتقال از انسان به انسان را ندارد، یادآور شد: هاگ قارچ به وسیله تنفس، محصول یا نان فاسد یا توده های کمپوست وارد بدن فرد شده و موجب ایجاد بیماری می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به پزشکان نیز توصیه کرد تا اگر برای بیماری، مصرف طولانی «کورتون» یا «دگزامتازون» تجویز میکنند، حتما او را تحت نظر قرار داده تا در صورت مشاهده نشانههای ابتلا به عفونت قارچی، درمان مناسب ضد قارچی را آغاز کنند.