استاندار آذربایجان شرقی گفت: استاد شهریار تنها متعلق به تبریز، آذربایجان و ایران نیست بلکه یک شاعر پرآوازه بینالمللی است.
ب
وی اضافه کرد: با وجود محدودیتهای کرونایی مراسم امسال باید درخور و شایسته استاد شهریار و در شان روز ملی شعر و ادب فارسی برگزار شود و کاستیهای برنامههای سالهای گذشته هم برطرف شود.
استاندار با اشاره به برگزاری جایزه ادبی شهریار توسط دانشگاه تبریز در سالهای گذشته گفت: از طریق این مراسم شهریار پژوهان منطقه از ترکیه و جمهوری آذربایجان و گرجستان شناسایی شده است.
پورمحمدی اظهار کرد: یکی از فلسفههای برگزاری مراسم روز ملی شعر و ادب فارسی، بزرگداشت استاد شهریار و مطرح کردن توانمندی هایمان در گسترده ادب فارسی است که باید در حوزه جغرافیای قفقاز صورت گیرد و با توجه به وضعیت کرونایی به برگزاری مراسممختلف در فضای مجازی نیز توجه جدی شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه پرونده تبریز برای ثبت به عنوان شهر خلاق ادبیات در یونسکو مورد پذیرش قرار گرفته و در حال بررسی است گفت: در اثبات قدمت ادبیات این شهر، اشاره به این نکته که در مجموعه تاریخی «مقبره الشعرا» بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف بزرگ آرمیدهاند کفایت میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز ضمن ابراز امیدواری به کسب عنوان «شهر جهانی خلاق ادبی» تبریز در فهرست یونسکو گفت: این موضوع آبان ماه امسال در مجمع عمومی یونسکو مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
قاسم ناظمی افزود: سازمان یونسکو به شکل متمرکز و مستمر شهرهای خلاق را رصد میکند که تا چه اندازه در آن حوزه فعال هستند.
وی ادامه داد: بحث شهرهای خلاق ایده ارزشمندی است، چرا که بین شهرهای جهان رقابتهای فرهنگی را دامن میزند و طبیعی است در دنیا شهرهای مختلف تلاش کنند از این فرصت برای نمایش ظرفیت هایشان استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: کسب این عنوان برای تبریز و تبریزیان مایه افتخار است، اما صیانت از آن، نیازمند مشارکت عمومی است.
روز بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر معاصر ایرانی (۱۲۸۵ ـ ۱۳۶۷) با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است.