مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در حال حاضر 7 داروی گیاهی برای کنترل و درمان کووید در بازار دارویی کشور وجود دارد، اظهار داشت: نه تنها طب سنتی با واکسیناسیون مخالفتی ندارد بلکه در منابع طب سنتی ایرانی در خصوص روش های مشابه واکسیناسیون افراد اقداماتی صورت گرفته است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، دکتر نفیسه حسینی یکتا در خصوص داروهای گیاهی مورد تأیید برای درمان کووید
گفت: تاکنون 17 داروی گیاهی که کارآزمایی بالینی آن ها انجام شده و مورد تأیید سازمان غذا و دارو گرفته اند برای کمک به درمان کرونا مجوز تولید را دریافت کرده و در حال حاضر 7 داروی گیاهی در بازار دارویی کشور وجود دارد.
داروهای گیاهی مورد تأیید بر جهش های جدید کرونا اثرگذارند؟
وی خاطرنشان کرد: بررسی هایی که در بسیاری از کارآزمایی های بالینی در مورد داروهای گیاهی برای درمان کرونا انجام شده است، بررسی اثرگذاری این داروها بر علائم بیماری و عوارضی مثل تنگی نفس، سرفه و ضعف و بی اشتهایی بیمار بوده است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود: برخی تحقیقات نیز بر روی اثر آنتی ویروسی گیاهان دارویی انجام شده ولی در مورد اثرگذاری آنها روی سویه های مختلف در حال حاضر اطلاع ندارم.
واکسن های کرونا بدون عارضه نیستند اما در شرایط پاندمی ضروری اند
حسینی یکتا با بیان اینکه در مورد واکسن زدن یا نزدن صحبت های زیادی در فضای مجازی دیده می شود و بسیاری از آن ها بدون هرگونه مستندات علمی بیان می شود، گفت: مثلا گفته می شود اگر واکسن زدید دچار مشکلات روحی و جسمی مختلف می شوید و مواردی از این دست که هیچ کدام مستندات علمی ندارند.
وی تأکید کرد: البته این که بگوییم واکسن هیچ عارضه ای ندارد هم غلط است داشتن عوارض واکسن دور از انتظار نیست اما در شرایط پاندمی لازم است مضار و منافع را در کنار هم ببینیم و تصمیم درست را بگیریم، بنابراین اینکه بخواهیم با حرف های غیر علمی مردم را از زدن واکسن برحذر بداریم درست نیست.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در خصوص نگاه طب سنتی به ضرورت واکسیناسیون بیان کرد: طب سنتی به هیچ عنوان با واکسیناسیون مخالف نیست. تلقیح آبله قبل از آنکه توسط ادوارد ژنر(بنیانگذار واکسیناسیون در طب نوین) معرفی شود در طب سنتی ما به روش های مشابه انجام می شده است.
واکسیناسیون بهتر است یا مرگ های بالای 500 نفر در روز!؟
حسینی یکتا اضافه کرد: بنابراین نه تنها در طب سنتی با واکسیناسیون مخالفتی وجود ندارد بلکه در منابع طب سنتی ایرانی در خصوص روش های مشابه واکسیناسیون افراد اقداماتی صورت گرفته است.
وی گفت: جای تأسف و تأمل است که در شرایطی که روزانه بیش از 500 هموطن را از دست می دهیم برخی افراد با هیاهو و ادعاهای واهی با جان مردم بازی می کنند. باز هم تأکید می کنم اینکه ادعا شود واکسن بدون عارضه است ادعای غلطی است ولی آیا عوارض آن بیشتر از آمار بالای مرگ و میر روزانه و تکرار پیک های متوالی بیماری است که هر یک از قبلی سهمگین تر می باشند؟
پروتکل دفتر طب ایرانی برای بیماران کرونا شامل چه محتوایی است؟
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در رابطه با پروتکل دفتر طب ایرانی برای پیشگیری و درمان کرونا عنوان کرد: این پروتکل مورد تأیید کمیته علمی کشوری کووید 19 قرار گرفته و برای ابلاغ خدمت مقام محترم وزارت ارسال شده است.
نفیسه حسینی یکتا ادامه داد: در این پروتکل توصیه های آسان و مرتبط با سبک زندگی و برخی توصیه ها در خصوص گیاهان دارویی در دسترس برای پیشگیری از بیماری، کمک به درمان بیماران سرپایی بدون علامت، بیماران سرپایی علامت دار، بیماران بستری در بخش و بیماران بستری در آی سی یو آورده شده است.
وی تصریح کرد: از دیگر موارد مورد اشاره در این پروتکل، بررسی عوارض کرونا و برخی رژیم های غذایی کمک کننده است که مورد کارآزمایی بالینی هم قرار گرفته اند. امیدواریم با ابلاغ این پروتکل، مسیر استفاده ی منطقی از طب ایرانی در پیشگیری و کمک به درمان کرونا تسهیل و تسریع شود.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در خصوص راه اندازی معاونت طب سنتی به بهداشت نیوز گفت: راه اندازی معاونت طب سنتی به تصمیم وزیر بهداشت برمی گردد و لازم است منتظر بمانیم و برنامه ریزی ایشان را ببینیم ولی قاعدتا ارتقاء ساختار اداری طب سنتی در نظام سلامت می تواند به پیشبرد برنامه های این حوزه کمک کند.