رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین با اشاره به ظرفیتهای سرمایه گذاری در استان قزوین گفت: قزوین بهشت گمشده سرمایه گذاری و گردشگری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یاری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در برنامه گفت و گوی ویژه
وی افزود: سند آمایش سرزمینی که شورای عالی آمایش در سال ۹۹ اصلاح و آن را ویرایش کرد، افق ۱۴۲۴ را در نظر گرفته است و همه استانها باید برنامه هایشان را بر اساس سند اصلاح شده اجرا کنند.
یاری خاطرنشان کرد: سند آمایش سرزمینی از نظر شرایط زمانی و مکانی به ویژه تحولات دنیا، باید به روزرسانی شود.
وی افزود: پروژههای جدی و ضد سند آمایشی که زیست بوم را تحت تاثیر قرار دهد؛ بعد از اجرای این سند با مقاومت جدی استان و گزارشهای متعدد مواجه شده است، به طوری که در مورد نیروگاه بوئین زهرا مصوب شد که این نیروگاه باید از کلاس اف که آلایندگی نداشته و کم آب بر باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خاطرنشان کرد: بر اساس سند آمایش سرزمینی، نباید صنایع سنگین آب بر در استان قزوین داشته باشیم و باید به سمت صنایع «های تک» و دانش بنیان برویم.
وی افزود: شهرک هزار هکتاری انرژی برای نجات بیابانهای بوئین زهرا و آبیک و هاب لجستیک در منطقه اقتصادی تاکستان باید اجرایی شود و این امر نشان میدهد که استان قزوین مطابق سند آمایش سرزمینی حرکت میکند.
یاری با بیان اینکه استقرار هرگونه صنایع باید دارای مصوبه سند آمایش سرزمینی باشد، گفت: صنایعی مثل فولاد و پتروشیمی باید به سواحل مکران و نقاط دارای آب منتقل شوند و صنایع «های تک» باید به نقاط مرکزی منتقل شوند.
وی افزود: برخی از مصوبات ما چه در سفر رهبر انقلاب و چه در سفرهای رؤسای جمهور ناشی از نیاز مردم استان است و برخی از پروژههای استان قزوین، بین منطقهای است و چند استان در آن درگیر هستند بنابراین در موضوع محور قزوین- رحیم آباد- کلاچای با استان گیلان به مشکل برخورد کردیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تأکید کرد: در حوزه شهرستان البرز و آبیک ۶ برابر بیشتر از ظرفیت اکولوژیکی و طبیعی منطقه، صنایع مستقر شده اند و بر همین اساس، آلایندگیها در این نقاط بیداد میکند، اما برعکس برخی از نقاط مانند طارم و آوج هنوز به توسعه نرسیده اند.
وی افزود: نواحی صنعتی جدید در سگزآباد، آوج، خرمدشت و آراسنج مستقر خواهند شد.
یاری با بیان اینکه به سمت نظام چند قطبی و چند منطقهای حرکت خواهیم کرد، گفت: اگر تحریمها از بین برود، زنجیره توسعه صنایع در استان قزوین تکمیل خواهد شد.
وی افزود: آب قابل برنامه ریزی، طرح جامع سازگاری با کم آبی و محدودیتهای صنایع آب، فصول جدیدی هستند که در زمینه کشت به جهاد کشاورزی استان قزوین ابلاغ شده است و کشاورزان باید محصولاتی کشت کنند که با آب موجود در استان تناسب داشته باشد.
به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین، کشت برنج در الموت و طارم ممنوع است، اما صدها سال است که در این منطقه برنج کشت میشود و اینکه بخواهیم یک شبه جلوی کشت را بگیریم اصلاً کار درستی نیست.
یاری با بیان اینکه در حوزه گردشگری تاریخی در سند آمایش سرزمینی به استان قزوین توجهی نشده است، گفت: اگر به این موضوع توجهی میشد باید شاهد احداث هتل ۴ یا ۵ ستاره در قزوین میبودیم.
وی افزود: آبگرم یله گنبد و قره قان و سایر مناطق گردشگری مانند قلعه حسن صباح و ... میتوانند تبدیل به قطب گردشگری استان قزوین شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین تأکید کرد: در حوزه گردشگری سلامت در استان قزوین امیدواریم با احداث بیمارستان هزار تختخوابی بتوانیم یکی از قطبهای گردشگری سلامت باشیم.
وی با بیان اینکه قزوین بهشت گمشده سرمایه گذاری و گردشگری است، افزود: ثبت جهانی الموت و احداث جاده آن باید سریعتر اتفاق بیفتد چرا که گردشگری، یکی از پاکترین حوزههای سرمایه گذاری در استان قزوین محسوب میشود.
یاری با بیان اینکه وضعیت سرمایه اجتماعی در استان قزوین خیلی خوب نیست، تصریح کرد: برنامههای اقتصادی به شرطی موفق میشوند که پشتوانه آنها، سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم باشد.
وی افزود: هر چقدر عزت و غرور و شهروند قزوینی بودن تقویت شود، میزان سرمایههای اجتماعی نیز به سرعت تقویت میشود.