میانگین هفتگی ابتلا به کرونا در آمریکا در مقایسه با میانگین هفتگی در مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، آمریکا در این آخر هفته به طور غیررسمی پایان تابستان (و آغاز سال تحصیلی جدید) را اعلام کرد، اما بحران کووید ۱۹ هنوز مهار نشده است.
در حال حاضر به طور میانگین در آمریکا هر روز ۱۶۴ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا گزارش میشود. میانگین هفتگی که روز دوشنبه منتشر شد، افزایش ۳۰۰ درصدی را در مقایسه با میانگین هفتگی در مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. میزان بستری شدن بیماران کرونایی و مرگ و میر بر اثر ابتلا به این ویروس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش نشان میدهد. به طور میانگین هر روز در آمریکا ۱۵۰۰ تن بر اثر کرونا جان میدهند. مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا میگوید احتمال دارد این آمار افزایش یابد. همچنین اوضاع کرونا در آمریکا در مقایسه با آغاز تابستان وخیمتر شده است که باعث میشود فشار بر دولت برای تزریق دوز تقویت کننده افزایش یابد. نیک وات خبرنگار سی ان ان گزارش میدهد.
خبرنگار سی ان ان گفت: تابستان پایان یافت. در این هفته بسیاری از مدارس در شمال شرق آمریکا بازشدند. اما در جنوب نشانههای بدی دیده میشود. مدارس در ایالت کنتاکی بازگشایی شده اند، اما از هر پنج حوزه آموزشی در این ایالت، یک حوزه آموزشی، مدارس خود را تعطیل کرده است که به علت بالا بودن موارد ابتلا، قرنطینه یا کمبود کادر آموزشی بوده است.
اندی بِشیر فرماندار کنتاکی گفت: "در کنتاکی تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستانها که با کووید دست و پنجه نرم میکنند، رکورد زده است و تعداد زیادی در بخشهای مراقبتهای ویژه با مرگ دست و پنجه نرم میکنند. " و اکثر این افراد واکسینه نشده اند. ایالت کارولینای جنوبی دارای یکی از کمترین سطوح واکسیناسیون در آمریکاست. در این ایالت تنها ۴۳/۹ درصد به طور کامل واکسینه شده اند. این ایالت یکی از بالاترین سطوح ابتلا به کرونا را به خود اختصاص داده است.
یک پزشک گفت: با بازگشایی دانشگاهها و مدارس و به علت اجباری نبودن استفاده از ماسک، شاهد افزایش دیگر موارد ابتلا خواهیم بود. افزایش سفرها در تعطیلات روز کارگر نیز مزید بر علت خواهد بود؛ بنابراین باید انتظار داشته باشیم که همچنان موارد ابتلا به کرونا در کشور روند افزایشی داشته باشد.
دادههای جدید نشان میدهد در نتیجه شیوع سویه مسریتر دلتا، ضرورت تزریق دوز تقویت کننده (دوز سوم) افزایش یافته است.
دکتر آنتونی فائوچی مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی گفت: دادههای مطالعات اسرائیلیها نشان میدهد تزریق دوز تقویتی، مصونیت قابل توجهی در برابر ابتلا و بستری شدن ایجاد میکند.
در شرایطی که ضرورت تزریق دوز تقویت کننده افزایش یافته است، احتمال دارد تنها واکسن فایزر تا دو هفته آینده برای این منظور مجوز بگیرد. صدور مجوز برای واکسن مُدرنا برای بررسی داده ها، به تاخیر افتاده است.
جیم جاستیس فرماندار ویرجینیای غربی گفت: کسانی که بیشتر از ۶ ماه از تزریق واکسن آنها میگذرد و بیشتر از ۶۰ سال سن دارند، باید دوز تقویت کننده را تزریق کنند.
با مقایسه آمار مربوط به شیوع کرونا در آغاز و پایان تابستان امسال، اسنادی که اثبات میکنند تزریق دوز تقویت کننده ضرورت دارد، تقویت میشود. در پایان تابستان امسال تعداد بیماران کرونایی بستری شده در آمریکا در مقایسه با ابتدای تابستان چهار برابر شده است.
از ۳۱ ماه مه تا ۵ سپتامبر میانگین ابتلای روزانه بیشتر از ۸۰۰ درصد (از ۱۷ هزار و ۲۱۹ نفر به ۱۶۳ هزار و ۷۲۸ نفر) افزایش یافته است. در ابتدای تابستان تعداد مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در آمریکا ۵۹۴ نفر در روز بود، اما این آمار در ۵ سپتامبر، به ۱۵۶۱ نفر در روز افزایش یافت. علت این تفاوت فاحش کاهش اقدامات پیشگیرانه و شیوع سویه دلتا است.
دکتر کریس پرنل پزشک عمومی گفت: باید تلاشهای خود را برای واکسینه کردن افرادی که تا کنون واکسینه نشده اند، سرعت ببخشیم.
مقامات در سراسر جهان شیوع سویه جدید ویروس کرونا را هنوز تهدید نمیدانند و معتقدند با واکسیناسیون میتوان تا اندازهای آن را مهار کرد.
از وزیر بهداشت اسرائیل خواسته شده است که در نشست آخر هفته آینده درباره توصیهها برای تزریق دوز تقویت کننده صحبت کند و دادههای بیشتری را درباره تاثیرات تزریق دوز تقویت کننده در اسرائیل ارائه کند. در حال حاضر بیش از یک چهارم آمریکاییهای واجد شرایط، هنوز دوز اول واکسن را نیز دریافت نکرده اند.