وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از طریق پلتفرم داخلی یک ساعت در هفته را برای ارتباط بی واسطه با مردم اختصاص میدهم.
وی گفت: مثلا سرویس احراز هویت یا گواهی عدم سوء پیشینه یکی از این خدمات است که ما میتوانیم نتیجه درخواست شرکتهای خصوصی و مثلا تاکسیهای اینترنتی در خصوص گواهی عدم سوء پیشینه را به صورت اتوماتیک به آنها ارائه کنیم و اینها زیرساختهایی است که باید حاکمیت فراهم کند و تسهیل گر باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در همین فضای مجازی ما میتوانیم میلیونها شغل ایجاد کنیم و درآمد برخی کشورها از بابت برنامه نویسی از درآمد نفت ما بیشتر است و ما اصطلاحی به عنوان آزادکاری یا دورکاری بین المللی داریم که افراد در خانه نشسته اند و برای شرکتهای بین المللی کار میکنند.
وی گفت: ظرفیت در این فضا وجود دارد که اگر وفاق شکل گیرد میتوان انقلاب کرد و ما به همین منظور کارگروهی را برای اقتصاد دیجیتال در سطح دولت شکل میدهیم و دغدغهمندان کمیسیون صنایع و معادن مجلس و دیگر نمایندگان بخش خصوصی را هم در این کارگروه خواهیم داشت.
آقای زارع پور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا اخیرا گفتید که اگر در بحث فضای مجازی تدبیر نشود اتفاقات حوزه برق را در حوزه ارتباطات نیز شاهد خواهیم بود، افزود: سه اتفاق بزرگ صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را در کشور غافلگیر کرده است که یکی کرونا بود که تقاضای مردم برای ترافیک افزایش یافت به این ترتیب که میانگین مصرف ترافیک از بهمن ۹۸ تاکنون دوبرابر شده است و میانگین از پنج گیک مصرف ماهانه به ۱۰ گیک رسیده است که ما واقعا برای این تقاضا آمادگی نداشتیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اتفاق دوم تحریمهای ظالمانه بود که ما برای بسیاری از تجهیزاتمان مشکل تامین ارز پیدا کردیم و اتفاق سوم هم افزایش قیمت ارز بود که این سه عامل دست به دست هم دادند که اگر تصمیمات مدبرانه نگیریم مشکلات جدی خواهیم داشت، اما به مردم اطمینان میدهم که با کمک نخبگان این صنعت این اتفاق رخ نخواهد داد و کیفیت شبکه را روز به روز بهتر میکنیم.
زارع پور در پاسخ به سوالی که چرا شما در شبکههای اجتماعی فعال نیستید؟ گفت: من در این شبکهها فعالیت میکنم، اما ترجیح میدهم وزیر ارتباطات باشم و وزیر برقراری ارتباط مردم با همدیگر باشم تا وزیر رسانه.
وی افزود: با این حال من با دانشجویانم و در کارهای اداری ام ارتباط کاملا برخط دارم، اما وقت زیادی ندارم که بخواهم در شبکههای اجتماعی جواب همه را بدهم چرا که اگر قرار باشد این کار را کنم باید کارم را تعطیل کنم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال خود را به مردم پاسخگو دانست و گفت: اگر مردم شکایت و گلهای از اپراتورها دارند حتما با سامانه شبانه روزی ۱۹۵ تماس بگیرند و اگر به من هم بخواهند پیام دهند بدانند که پیگیری میشود و اگر به شماره ۰۹۱۲۲۹۹۶۳۲۱ هم پیامک بزنند هر وقت فرصت کنم، پیگیری خواهم کرد.
آقای زارع پور گفت: البته زیرساختهای دیگری هم راه اندازی خواهیم کرد و باید با مردم صادقانه و شفاف حرف بزنیم و اگر صادق باشیم کم و کاستهای ما را میپذیرند.
وی در پاسخ به سوالی درباره نگاه وزارت ارتباطات به موضوع فیلترینگ هم گفت: ما متولی این کار نیستیم و یک عضو از ۱۳ عضو کارگروه هستیم و معتقدیم که برای حل مشکلات مردم باید از فضای مجازی حداکثر استفاده بشود و قطعا باید در باره آسیبهای این فضا نیز تدبیر کنیم چرا که مردم ما در فضای مجازی مظلوم هستند و آنها و به ویژه بچهها را ما بی پناه رها کرده ایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: آنهایی که پلتفرمهای خارجی را تهیه میکنند آنقدر به کودکان توجه دارند که هم اکنون ۱۵ سال از ایجاد اتاق گفتگوی صیانت از کودکان در محیط برخط میگذرد و دنیا ابزارهایی را در اختیار والدین قرار میدهد تا بچههایی که سره از ناسره را تشخیص نمیدهند، محفوظ بمانند.
زارع پور گفت: همین الان اگر شما در گوگل بررسی کنید گزینه جستجوی ایمن را دارد که مخصوص بچه هاست و اگر آن را فعال کنید محتوای نامناسب به بچهها نشان داده نمیشود.
وی گفت: هم اکنون شبکه جهانی مخابرات برای بسیاری از پلتفرم ها، ایجاد نرم افزارهای کنترلی برای والدین را اجبار کرده است و محتوا متناسب با سن در اختیار قرار میگیرد، اما ما در این خصوص کم کاری کرده ایم و فرهنگ سازی نکرده ایم و اکنون خانوادهها نگران هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما در این حوزه مکلفیم اپراتورهای اختصاصی برای کودکان طراحی کنیم و قول میدهیم به وظیفه مان در این بخش عمل کنیم.
زارع پور گفت: به عنوان خادم مردم و به عنوان متخصص در حوزه ارتباطات قول میدهم که همه دانشم را به کار گیرم تا مردم طعم شیرین فناوری را در زندگی شان بچشند.
وی افزود: یکی از این حوزهها حوزه دولت الکترونیک هوشمند است که جزو حوزههای بین بخشی و نیازمند عزم همه بخشهای دولت است و خوشبختانه نگاه رئیس جمهور نگاه فرصت محور است و ایشان فناوری اطلاعات را خوب درک کرده اند و ما در منشور ده مادهای که در هیئت دولت سوگند یاد کردیم شاهد یک بند بودیم که به استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای حل مشکلات حوزه کاری وزرا تاکید شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما در دولت به دنبال این هستیم که اختیارات ویژهای به کارگروهی با مسئولیت وزیر ارتباطات داده شود تا اجرای متوازن دولت الکترونیک را در همه حوزهها دنبال کند.
زارع پور افزود:من قول میدهم همه خدمات پرکاربرد دولتی را از طریق یک درگاه یکپارچه با یکبار ورود آن تا پایان دولت محقق کنم.
وی گفت: قطعا با مردم بیش از این گفتگو خواهم کرد و مسائل تخصصی را صادقانه با آنها در میان خواهم گذاشت.