جمعی از اساتید بسیجی دانشگاههای کشور: آقای وزیر! کاستیهای مدیریتی در وزارتخانه را جبران کنید، ول کردن فضای مجازی یک کشور افتخار ندارد کاری کنید تا همه به مدیریت این فضای مهم و حقیقی افتخار کنند.
خدمت وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات جناب آقای دکتر عیسی زارع پور
سلام علیکم
با تقدیم احترامات فائقه، ضمن تبریک حسن انتخاب رئیس جمهور محبوب و رای اعتماد نمایندگان ملت به جنابعالی جهت تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که امروزه به دلیل گستردگی فضای مجازی و مدیریت رهاشده آن به یکی از چالشهای فرهنگی و اجتماعی و تا حدود زیادی سیاسی و امنیتی کشور تبدیل شده است؛ لذا انتظار ملی و الزامات حکمرانی ایجاب میکند در حرکتی انقلابی و جهادی، نسبت به رفع دغدغه مردم و مسئولان در عرصه متنوع، گسترده و حقیقی موسوم به فضای مجازی وارد عمل شده و گامی بلند در راستای کاهش نگرانیهای خانواده ها، مربیان و دلسوزان ملت ایران بردارید.
آقای دکتر! بدون شک در این راه خطیر و حساس موانعی وجود داشته و مخالفتهایی نیز صورت خواهد گرفت، اما خدای سبحان، دعای خیر مومنین بویژه خانوادههای محترم شهداء، حمایت مسؤولان نظام و دولت، مجلس شورای اسلامی، دستگاه قضاء، نهادهای حاکمیتی و دستگاههای مرتبط، همراه و حامی جنابعالی و همکاران دلسوزتان خواهند بود. ما امضاء کنندگان این نامه نیز به نیابت از نهضت استادی بسیج با همه توان علمی و تخصصی خویش در راستای صیانت از فضای مجازی و حقوق کاربران آن در خدمت آن مجموعه و سیاستها و برنامههای جنابعالی بوده و انتظارات خویش را حول محورهای ذیل اعلام میداریم:
۱. تبیین درست و دقیق مدیریت و قانونمند کردن فضای مجازی به عنوان یکی از حقیقی¬¬ترین عرصههای تاثیرگذار بر افکار عمومی و سبک زندگی مردم که به درستی یکی از مصادیق آیه شریفه «عسی أن تکرهوا شیئاً و هو خیرٌ لکم و عسی أن تحبوا شیئاً و هو شرُّ لکم والله یعلم و أنتم لا تعلمون» گردیده و از سوی برخی «شر مطلق» و برخی دیگر «خیر کامل» معرفی میشود، در حالی که این تکنولوژی در همه جای دنیا با ضوابط و قوانین مشخصی بکار گرفته میشود تا ضمن کاهش مفاسد و مضار آن و از منافع و فواید آن حظ و بهره بیشتری ببرند.
۲. مصون سازی و قانونمند کردن فضای مجازی به نفع کاربران شبکههای اجتماعی بویژه انتشار اطلاعات و رونق کسب و کار که البته باید با پیوست فرهنگی قوی و اقناعی هرماه باشد تا بتواند ضمن تشریح سایر پیامدهای مثبت این حرکت در زمینه تامین حقوق شهروندی و استفاده حداکثری مردم از اینترنت، شبکههای اجتماعی و پیام رسانهای داخلی و خارجی، به شبهات معاندان شارع مقدس و مخالفان فرهنگ بومی و ایرانی پاسخ دهد.
۳. جبران کاستیها و نارساییها مدیریتی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بویژه مدیریت فضای مجازی کشور که به تعبیر مقام معظم رهبری «در یک جهاتی واقعاً ول است، که بایستی آن کسانی که مسئول هستند حواسشان باشد. همهی کشورهای دنیا روی فضای مجازیِ خودشان دارند اِعمال مدیریّت میکنند، [در حالی که]ما افتخار میکنیم به اینکه ما فضای مجازی را ول کردهایم! این افتخار ندارد؛ این به هیچ وجه افتخار ندارد. فضای مجازی را بایستی مدیریّت کرد.»
۴. ایجاد برنامههای تحولی در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور کمک به حکمرانی در عصر حاکمیت سایبر و تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و چشم انداز ۱۴۰۴.
۵. توسعه و تکمیل دولت الکترونیک و افزایش زمینههای بهره گیری از هوش مصنوعی در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی تا نیل کشورمان به ایران هوشمند و مقتدر.
۶. اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی با اولویت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بر اساس مطالبه ۲۰ ساله رهبر معظم انقلاب اسلامی.
۷. حمایت واقعی و پرشتاب از سرویسهای داخلی جهت ارائه خدمات، ارتباط و اطلاعات به کاربران فضای مجازی کشور اعم از دانشنامه ها، شبکهها و پیام رسانها از طریق انتقال خدمات دولتی به پیام رسانهای داخلی، تخصیص پهنای باند لازم به پیام رسان ها، اختصاص بودجه مناسب، عدم ایجاد آپهای جدید دولتی و اختصاص هزینههای میلیاردی آن به پیام رسانهای داخلی و برخورد مناسب و منطقی با فیلترشکن ها.
۸. کمک به نهضت تولید محتوای بومی و مردمی با حمایت از تولیدکنندگان محتوای پیامها توسط سازمان فناوری اطلاعات از طریق اختصاص بخشی از درآمدهای اپراتورهای داخلی و ترافیک اینترنت.
۹. جلوگیری از دسترسی سرویسهای اطلاعاتی کشورهای متخاصم بر رفتار رسانه ای، سلیقه ها، ذائقهها و سبک زندگی مردم که متاسفانه بر اثر مسامحه کاری در زمینه خروج (بیگ دیتاها) اطلاعات کلان کشور صورت گرفته و بستر تهدیدات واقعی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی را فراهم ساخته است.
۱۰. مقابله با نفوذ سایبری در جنگهای شناختی و عاطفی که به دلیل عدم اعتقاد برخی مدیران این حوزه به تهاجم فرهنگی غرب این عرصه را به جولانگاه دشمنان انقلاب اسلامی بدل کرده است.
۱۱. افزایش توانمندی کشور در مقابله با تحریم یا حملات اینترنتی از طریق تکمیل شبکه ملی اطلاعات.
۱۲. مقابله با نقض حکمرانی کشور از طریق مذاکره با مدیران شبکههای اجتماعی بیگانه جهت مجاب سازی آنها به رعایت قوانین کشور مطابق با سایر کشورهای جهان.
۱۳. رونق صنعت فناوری اطلاعات کشور از طریق تقویت و گسترش بسترهای کسب و کار با حمایت از سرمایه¬گذاران و تولیدکنندگان نرم افزارها و بازیهای داخلی.
۱۴. همراهی و حمایت از طرح مجلس شورای اسلامی جهت تشکیل کمیسیونی برای صیانت از فضای مجازی که با هدف دفاع از حقوق ملت ایران و کاهش دغدغههای خانوادههای مسلمان ایرانی نسبت به عوارض منفی ناشی از بی قانونی فضای مجازی پیشنهاد شده است.
۱۵. ایجاد دیتاسنتر ملی و بومی با امکاناتی که پاسخگویی نیازهای کشور باشد.
۱۶. کمک به ارتقاء سواد رسانهای کاربران توسط اپراتورهای وابسته به وزارت ارتباطات
۱۷. مقابله با فساد درون وزارتخانه با پاکسازی عوامل فاسد و افزایش نظارتها بر معاونتهای پست و پست بانک جهت مقابله با فساد مالی و قاچاق کالا
۱۸. شفاف سازی مالی در شرکتها و سازمانهای وابسته من جمله حمایتهای میلیاردی صورت گرفته از استارتارپها بویژه وامهای کلانی که در اختیار برخی شرکتها قرار گرفته است.
توفیقات روزافزون جنابعالی و همکاران گرامی را از درگاه ایزد منان خواستاریم.