لیمو ترش دارای خواص بی نظیر و منبع ویتامین c است. بنابراین برای استفاده از لیمو ترش پرخاصیت بهتر است آن را برای زمستان درون فریزر ذخیره کنیم.
نگهداری لیمو ترش در فریزر
برای اینکه بتوانیم لیموترش را در فریزر نگهداری کنیم باید هنگام خرید لیمو ترش دقت کنیم و لیموهایی را انتخاب کنیم که:
۱. بزرگتر باشند، زیرا هر چه لیمو بزرگتر باشد، آب بیشتری دارد و برای نگهداری مناسب است.
۲. دقت کنید که پوست لیمو صاف و شفاف، درخشان و سالم و بدون هیچ گونه لک قهوهای باشد.
۳. لیموهایی را انتخاب کنید که وزن زیادی نسبت به سایزشان دارند.
۴. پوست لیمو باید نازک باشد لیموهای دارای پوست کلفت و اسفجی کم آب هستند.
۵. اگر روی پوست لیمو زدگی و خرابی وجود داشته باشد نشانه شرایط نگهداری و انبار کردن غیر استاندارد است.
۶. لیموهایی را انتخاب کنید که رسیده باشند، زیرا لیمو ترش پس از چیده شدن نمیرسد.
اگر لیموهایی که انتخاب نمودید این ویژگیها را داشته باشند میتوانید آنها را درون یخچال به مدت یک هفته نگهداری نمایید.
هنگام خرید لیموهای بزرگ را انتخاب کنید، چون پر آب تر از لیموهای کوچک هستند، اما اگر میخواهید لیمو ترش تازه برای زمستان داشته باشید، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
نگهداری لیمو به صورت درسته در فریزر
برای اینکه بتوانید لیموترش را در فریزر نگهداری نمایید ابتدا:
لیمو ترش را با دقت فراوان بشویید، زیرا پوست لیمو را با مواد نفتی میپوشانند که سالمتر باقی بماند؛ به همین دلیل باید لیمو را خوب بشویید.
سپس لیموها را یک ساعت روی دستمالی بگذارید تا دور تا دور لیمو خشک شود.
پس از خشک شدن کامل پوست لیمو، آن را داخل نایلون فریزر یا زیپ پک بگذارید.
قبل از این که کیسه را گره بزنید، تا جایی که میشود هوای داخل آن را خالی کنید تا هیچگونه هوایی داخل آن باقی نماند.
لیموها را داخل فریزر بگذارید و برای زمستان نگهداری کنید.
زمانی که میخواهید استفاده کنید کافیست یک ربع زودتر از فریزر خارج کنید سپس استفاده کنید و یا برای یخ زدایی لیمو چند ثانیه قرار دادن آن در مایکروویو، یا گذاشتن لیمو در آب سرد به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه کافی است.
باز شدن یخ لیمو سبب میشود لیمو نرم شده و شما قادر به برش آن نخواهید بود. این نرمی، لیمو ترش را به یک چاشنی مناسب تبدیل میکند. در این حالت نیز میتوانید از عصاره لیمو ترش نیز استفاده کنید.
۳ تا ۴ ماه میتوانید لیمو ترش را در فریزر نگهداری کنید.
لیمو ترش را به قطعههای کوچک ببرید و به شکل هلالی برش بزنید.
بریدن لیمو ترش به برشها و تکههای کوچکتر قبل از فریز کردن باعث میشود، قوام لیمو ترش حفظ شود.
تکههای لیمو را روی یک قالب بچینید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در فریزر بگذارید تا زمانی که آب لیمو به طور کامل منجمد شود.
اگر لیموها سفت شوند با فشار دادن عصاره آن خارج نمیشود یعنی لیمو به طور کامل یخ زده است.
برشهای لیمو را وقتی به طور کامل منجمد شد به یک کیسه پلاستیکی زیپ دار منتقل کنید و سپس در فریزر قرار دهید.
زمانی که به لیمو نیاز داشتید میتوانید یکی از برشهای لیموی درون کیسه را بیرون بیاورید و استفاده کنید.
لیمو را رنده کنید
برای اینکه هم لیمو و هم رندهی پوست لیمو داشته باشید به طریقی که گفته ایم عمل کنید:
ابتدا لیمو را رنده کنید و بعد آن را روی یک ورقهی پخت سیلیکونی خوب پخش کنید.
ورقهی سیلیکونی را چند ساعت داخل فریزربگذارید.
بعد از گذشت این زمان ورقه را بیرون بیاورید و لیموی یخ زده را از روی آن جدا کنید.
برای فریز کردن لیموهایی که پوست آنها را رنده کرده اید، خیلی ساده آنها را داخل سلفون پلاستیکی یا فویل آلومینیومی قرار بدهید تا خشک نشوند. لیموی پیچیده در سلفون یا فویل را داخل کیسهی فریزر بگذارید و تا جایی که ممکن است هوای آن را خالی کنید. سپس آنها را داخل فریزر قرار دهید یا میتوانید لیمو را داخل یک ظرف دردار ذخیره کنید.
هر زمانی که لیموی رنده شده نیاز دارید، تکهای از آن را برمی دارید و باز باقی را داخل فریزر میگذارید.
اگر میخواهید در زمستان نیز آب لیمو مصرف کنید:
با آب لیموگیری سادهی دستی یا برقی میتوانید آب لیمو تهیه کنید.
آب لیمو را پس از گرفتن داخل قالب مکعبی یخ بریزید.
نگهداری عصاره لیمو ترش در قطعات مکعبی یخ به شما این امکان را میدهد که بتوانید آب لیموترش را برای مدتی طولانیتر حفظ کنید.
پس از یخ زدن آب لیمو، قالبها را داخل یک کیسهی فریزر بریزید و روی آن برچسب بزنید.
نکته: از لیموهایی که آب شان را به طور کامل گرفته اید، میتوانید برای برق انداختن سینک استفاده کنید و قسمت داخلی لیمو را با کمی نمک روی سینک استیل یا شیر آب بمالید تا سینک شما تمیز شود.
منبع: نمناک