وزیر ارتباطات با تاکید بر لزوم همگرایی وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی، گفت: برای برگزاری جلسات منظم با شورای عالی فضای مجازی برنامهریزی میکنیم و ما خودمان را مجری سیاستها و مصوبات شورای عالی فضای مجازی میدانیم.
وی افزود: ما باید در راهبردهایمان برابر مدیریت فضای مجازی بازنگری کنیم؛ فضایی که تا اعماق خانههای مردم رفته است و اگر در حال حاضر مردم درگیر این فضا شدهاند در آینده نزدیک با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و سایر فناوریهای روز، به جز مردم، اشیا و لوازم آنها هم درگیر این فضا خواهند شد و فناوری به اعماق پنهان زندگی آنها رسوخ خواهد کرد.
زارعپور ادامه داد: البته شاید نگاه عدهای همچنان این گونه باشد که کار وزارت ارتباطات توسعه کمی و کیفی ارتباطات است. درحالیکه معتقدم این دوره گذشته است و علاوه بر ارتباطات که یکی از دو بال این وزارتخانه است، باید روی خدمات فناوری پایه هم کار کنیم تا آنجا که پایداری خدمات حوزه فناوری فناوری اطلاعات هم برای مردم اهمیت پیدا کند.
زارع پور تصریح کرد: ما تکالیف و برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصوبه شهریور ماه سال گذشته شورای عالی فضای مجازی در خصوص «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» را اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: بر همین اساس برای برگزاری جلسات منظم با شورای عالی فضای مجازی برنامهریزی میکنیم. خودمان را مجری سیاستهای شورای عالی فضای مجازی میدانیم، این مسئله را در مجلس هم بیان کردم و اعتقادم هم بر همین مبنا است. همه ما آمدهایم که جایگاه شایستهای برای جمهوری اسلامی هم در استفاده از فناوری ایجاد کنیم و هم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.
پس از سخنان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: امیدوارم که بتوانیم بهطور مشترک کارهای بزرگی را انجام دهیم. مرکز ملی هم ارادهاش بر این است که به کشور خدمت کند. در هر حوزهای که امکان کار مشترک وجود داشته باشد سعی میکنیم با همکاری یکدیگر کار را پیش ببریم.
وی افزود: واقعیت این است که پروژههای زمینمانده بزرگی وجود دارد از جمله دولت الکترونیکی و شبکه ملی اطلاعات که مادر همه پروژههاست. حوزه اقتصاد دیجیتال هم حائز اهمیت است چرا که میتوانیم به مردم خدمات متنوع ارائه و ایجاد اشتغال کنیم؛ آنهم ایجاد اشتغال با سرمایهگذاری پایین، چون این حوزه عمدتاً نرمافزاری است.
فیروزآبادی گفت: بخش بزرگی از موفقیت هر دولتی در این عصر وابسته به حرکت درست در فضای مجازی است. مردم ما هم انتظار و توقع دارند خدمات مناسبی در این فضا ارائه شود. در دوره کرونا هم شاهد بودیم که فضای مجازی چقدر توانست مشکلات ما را در حوزههایی مثل آموزش، مالی و بانکی حل کند و بار بزرگی را از دوش ما بردارد. امیدواریم هر آنچه تا به امروز شده است بیشتر و باکیفیت بهتری در دولت آقای رئیسی انجام شود.
شبکه ملی اطلاعات یک طرح ملی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در دیدار با مدیرعامل و جمعی از مدیران شرکت مخابرات ایران ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه این جلسه نقطه شروعی برای همدلی و همراهی بیشتر و در نهایت حل مشکلات باشد، گفت: اگر نخواهیم بگوییم مخابرات ایران ستون فقرات شبکه ملی اطلاعات است، حداقل این شرکت یکی از ستونهای اصلی این حرکت و ارکان توسعه شبکه ملی اطلاعات و این طرح کلان است.
عیسی زارعپور ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در حال حاضر یک پروژه ملی است. کشورهای پیشرفته و کسانی که برای حقوق مردمشان ارزش قائلاند دنبال اجرای چنین شبکهای هستند. ما هم بهعنوان متخصصان این حوزه باید حافظ منافع مردم باشیم تا این طرح راهبردی را در کشور محقق کنیم، طرحی که مخابرات در آن نقش کلیدی و حیاتی دارد بنابراین تعامل و همدلی میان شرکت مخابرات ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فوقالعاده مهم است.
وی در ادامه با اشاره به عدم توسعه متوازن شبکه ارتباطات ثابت و سیار گفت: در هیچ کجای دنیا به این شکل نیست که تمرکز را روی ارتباطات سیار بگذارند درحالیکه ارتباطات ثابت به میزانی که باید توسعه پیدا نکند.
وزیر ارتباطات افزود: اگر تصمیمهای راهبری و کلیدی بموقع گرفته نشود و در ارتباطات ثابت توسعه نداشته باشیم حتی در تماسهای تلفنی هم مشکل پیدا میکنیم و در عمل آن اتفاقی که در حوزه برق و خاموشیها افتاد در ارتباطات هم خواهد افتاد؛ بنابراین نیازمند تصمیمهای فوری، مدبرانه، دلسوزانه و همدلانه از ناحیه همه بازیگران بخش هستیم.
زارع پور با بیان اینکه اعتقاد دارم که همه ما یک خانواده هستیم، گفت: همه به دنبال حل مشکلات کشور هستیم و میتوانیم با همدلی و همراهی فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم که بتواند پیشران سایر بخشهای کشور باشد.
وی در ادامه با طرح پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای بررسی و حل مشکلات و چالشهای پیش روی شرکت مخابرات ایران، گفت: در این کارگروه باید تلاش شود با همدلی و همراهی، برخی اختلافات از جمله در حوزه املاک را بهسرعت و در کوتاه مدت حل کرد.
وزیر ارتباطات سپس با تأکید بر رسیدگی به مشکلات بازنشستگان مخابرات گفت: باید به قولهایی که داده شده عمل کرد. مقام معظم رهبری در سخنان اخیرشان فرمودند «یا به مردم قول ندهید یا اگر قول دادید روزشمار بگذارید که کی عملی میکنید». اگر جایی برای پرداخت دیون بازنشستگان قولی دادهاید و این قول در زمانش محقق نشده است این موضوع را صادقانه با آنها در میان بگذارید. بالاخره قولی داده شده است و باید به آن پایبند بود.
زارع پور در ادامه همچنین از هیئتمدیره شرکت مخابرات خواست تا مشکلات تبدیل وضع ایثارگران را هم حل کند.
وزیر ارتباطات در پایان گفت: امیدوارم با همدلی و همراهی میان خانواده ارتباطات و فناوری اطلاعات بتوانیم جایگاه جمهوری اسلامی ایران را در بهرهگیری از این حوزه ارتقا دهیم.