اعتراضهای مردمی به بی توجهی دولت انگلیس به بحران محیط زیست با شیوهای مختلف ادامه دارد.
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اعتراضهای مردمی به آنچه که بی توجهی دولت انگلیس به بحران محیط زیست توصیف شده همچنان با شیوهای مختلف در این کشور ادامه دارد و به یکی از چالشهای این روزهای دولت و پلیس انگلیس مبدل شده است.
اظهارات:
فعال مدنی
شهروند انگلیسی
برخی رسانهها در انگلیس اعلام کردند فقط در نزدیک دو هفته اخیر حدود پانصد نفر از معترضان به رویکرد دولت در روند مقابله با آلایندهها و نیز اعضا و هواداران جنبش قیام علیه انقراض بازداشت شده اند.
یک فعال مدنی در این باره گفت: کاملا آشکار است که طبقه سیاسی در مقابله با بحران محیط زیست و تهدید علیه انسانها و دیگر موجودات زنده شکست خورده و گام عملی قابل توجهی بر نداشته است.
وی افزود: مجلس هم نشان داد در این باره فلج است و در این شرایط ما اقدام عملی در مبارزه با آلایندهها را خواهانیم و برای همین با شیوههای مختلف تلاش میکنیم این مطالبه عمومی جدی گرفته شود.
پیشتر رسانهها در انگلیس اعلام کردند در دو سال گذشته بیش از هزار و هفتصد نفر از فعالان محیط زیست و اعضا و هواداران جنبش قیام علیه انقراض به دست پلیس بازداشت شدند.
معترضان معتقدند کشورهای صنعتی بیشترین آلایندهها را وارد کره زمین و جو آن میکنند و جان میلیونها نفر را در معرض خطر قرار میدهند، اما حاضر نیستند متناسب با سهمشان در آلودگی در کاهش آلایندهها گام بردارند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، انگلیس سالانه چهارصد میلیون تن دی اکسید کربن وارد فضای کره زمین میکند که میتواند جان میلیونها نفر را به خطر اندازد و خطر انقراض گونههای مختلف گیاهی و جانوری را سرعت میبخشد.
بر اساس گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، آلودگی هوا سالانه چهل هزار نفر را فقط در این کشوردچار مرگ زود هنگام میکند.
سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش اعلام کرده است از هر ۹ نفری که در جهان جان خود را از دست میدهند یک نفر به علت آلودگی هوا جان میبازد.
جنبش قیام علیه انقراض سال ۱۳۹۷ با ابتکار گروهی از دانشگاهیان در انگلیس به راه افتاده است.
هدف این جنبش افزایش توجه مردم به محیط زیست و مطالبه از دولت برای حفظ محیط زیست و کاهش آلایندهها و جلوگیری از تخریب بیشتر آن اعلام شد.