سیصد هزار هکتار از اراضی شمال گلستان در معرض بیابانی شدن و هجوم ریزگردها قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، چالش بزرگ هجوم ریزگردها و بیابانی شدن گلستان سبب شد مدیران کل آب منطقهای گلستان و منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در نشستی با خبرنگاران ابعاد مختلف این تهدید بزرگ را مطرح کنند.
عبدالرحیم لطفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با بیان اینکه ۳۰۰هزار هکتار از اراضی مناطق شمالی گلستان حالت بیابانی دارند افزود: اگر چه کانون اصلی ریزگرد صحرای قره قوم در ترکمنستان است اما این اراضی سبب تولید ریزگرد و به علت فرسایش بادی کانون گرد و غبار داخلی استان هستند.
او ادامه داد: از آنجا که فاصله اراضی شمالی و جنوبی در استان زیاد نیست و جنس گرد و غبار استان هم از نوع ریزبافت است با یک خیزش باد حرکت میکنند و اراضی جنگلی و پوشش گیاهی استان را تحت تاثیر قرار میدهد.
لطفی به راهکارهای حل این معضل اشاره کرد و گفت: در طرحی مطالعاتی کانونهای ریزگرد در استان را شناسایی و اقدامات موثر برای مقابله با این پدیده را مشخص و به شورای برنامه ریزی استان ارسال کردیم.
او افزود: افزایش پوشش گیاهی در مراتع و اراضی کشاورزی، بادشکن و زراعت چوب، مدیریت چرای دام، احیای مراتع، بوته کاری و ایجاد نوار سبز میتواند از هجوم ریزگردها و بیابانی شدن جلوگیری کند.
مدیرعامل آب منطقهای گلستان هم در این نشست خبری از کاهش ۳۰درصدی بارندگی و افزایش ۱ونیم درجهای دما نسبت به پارسال خبر داد.
محسن حسینی افزود: در پی کاهش بارندگیها روان آب رودخانهها نیز بین ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته و منابع آب زیر زمینی هم در استان ۲۰درصد کمتر شده است.
او با اشاره به کانون اصلی ریزگردها در ترکمنستان گفت: مسائل ناشی از خشکسالی و کم بارانی گریبانگیر کشور همسایه ما هم هست و باید با اتخاذ راهکاری مشترک مشکل ریزگردها را درمان کنیم.