ایرانیها ۹ کیلوگرم بیشتر از سرانه جهانی روغن خوراکی مصرف میکنند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مشاور وزیر و مجری طرح کشت دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در اهواز گفت: سرانه مصرف روغن خوراکی در ایران ۲۱ کیلوگرم در سال است در حالی که سرانه جهانی مصرف این ماده خوراکی ۱۲کیلوگرم است.
علیرضا مهاجر افزود: برای کاهش مصرف روغن خوراکی در کشور باید آموزش عمومی شکل گیرد و لازم است رسانهها در این زمینه پیشقدم شوند تا مردم متقاعد شوند و مصرف روغن نباتی را کمتر کنند.
مجری طرح کشت دانههای روغنی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: بر اساس برنامه دولت جدید، تا چهار سال آینده باید ۵۰درصد نیاز کشور به روغن نباتی در داخل تامین شود.
وی مهاجر رسیدن به این هدف مهم را مستلزم انجام سه کار اساسی دانست و گفت: نخست اینکه روغن نباتی از سبد کالاهای اساسی خارج شود، قیمت آن آزاد و کارهای فرهنگی برای کاهش مصرف روغن انجام و به نتیجه برسد.
وی افزود: چنانچه هماهنگی و برنامه ریزی معطوف به این سه هدف شود و در کنار آن سطح زیرکشت دانههای روغنی نیز افزایش یاید تحقق تامین نیاز ۵۰ درصدی روغن نباتی در کشور امکان پذیر خواهد بود.
مشاور وزیر جهادکشاورزی گفت: سالانه ۱.۵میلیون تن روغن نباتی در کشور مصرف میشود که باید این مصرف به ۱.۲ میلیون تن کاهش یابد.
مهاجر با بیان اینکه تولید داخلی روغن نباتی تنها ۲۰۰هزار تن در سال است افزود:تا چهارسال آینده تولید روغن نباتی با توسعه کشت دانههای روغنی به خصوص کلزا، کنجد و آفتابگردان به ۶۰۰هزار تن خواهد رسید که چنانچه مصرف نیز از۱.۵ میلیون تن در سال به ۱.۲میلیون تن کاهش یابد قادر خواهیم بود نیمی از روغن نباتی مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم.
مهاجر توسعه کشت دانه روغنی کلزا در سطح ۳۵۰هزار هکتار و استحصال ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار تن روغن از این گیاه را در رسیدن به برنامه ۱۴۰۴ با افق تولید نیمی از نیاز کشور به روغن نباتی موثر دانست و افزود:باید سرانه مصرف روغن نباتی را از ۲۱کیلوگرم به ۱۵کیلوگرم کاهش دهیم.
بیشتر بخوانید ارسال روزانه دو هزار تن روغن خام خوراکی از خوزستان به کشور:
سطح زیرکشت دانه روغنی کلزا در خوزستان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ حدود ۶۸هزار هکتار بود که قرار است در سال زراعی آینده این سطح به ۱۰۰هزار هکتار برسد.