مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی (مکملها) اثر محافظتی ثابتشدهای در پیشگیری از بیماریهای عفونی ندارند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بروز بیماریهای تنفسی از جمله بیماری کووید – ۱۹ دارد. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد.
مهنوش صاحبدل افزود: با مصرف روزانه منابع غذایی حاوی ویتامین C مانند سبزی و سالاد، میوههای حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی نیاز بدن به این ویتامین تامین میشود.
وی ادامه داد: هویج، کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو نیز دارای منابع خوب ویتامین A هستند.
صاحبدل گفت: به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزیها (به جز سبزیهای نشاستهای) و حداقل دو واحد میوه توصیه میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان افزود: کمبود ریز مغذیها مانند آهن و روی، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، همچنین شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار از منابع غذایی این دو ریز مغذی هستند.
وی گفت: تاکید میشود که از مصرف غذاهای خوب پخته نشده از جمله تخم مرغ عسلی و نیمرو پرهیز شود.
صاحبدل افزود: مصرف میوههای فصل حاوی آنتی اکسیدان مثل انار، پرتقالهای تو سرخ و گریپ فروت توصیه میشود.
بیشتر بخوانید :قرص زینک را چه زمانی مصرف کنیم؟
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مواد غذایی گیاهی مثل سیر، پیاز و زنجبیل حاوی ترکیباتی هستند که در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند، اما مصرف بیرویه آنها توصیه نمیشود.