کردستان به دلیل داشتن آب و هوا و شرایط اقلیمی خوب، برای کشت انواع محصولات باغی مناسب است و این استان رتبه دوم کشوری در تولید انگور سیاه را دارد.
زاهد حاجی میرزایی افزود: از این مقدار، ۱۲ هزار هکتار به صورت دیم و ۵ هزار هکتار نیز به صورت آبی کشت میشود.
حاجی میرزایی گفت: کردستان در تولید انگور دیم رتبه دوم و در انگور آبی رتبه ۱۵ کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه ۲۱ هزار نفر در حوزه بهره برداری از باغات انگور فعالیت دارند افزود: در یک سال گذشته، یک میلیون و ۵۰۰ هزار قلمه انگور با هدف توسعه این بخش به صورت بلاعوض در میان باغداران کردستانی توزیع شده است.
حاجی میرزایی در شهرستان مریوان یک طرح فرآوری آبمیوه به بهره برداری رسیده است که مواد اولیهی آن از انگور رقم ره شه تولید میشود.
انگور ره شه باغات دیم کردستان به دلیل کیفیت بالا به طلای سیاه مشهور است.
کردستان به دلیل داشتن آب و هوا و شرایط مناسب برای کشت انواع محصولات باغی به ویژه انگور سیاه زبانزد است.
مهمترین ارقام انگور کشت شده در کردستان در بخش دیم شامل انگو ره شه یا انگور سیاه و خوشنام است و در بخش آبی به ترتیب شامل انگور کشمشی، فخری، عسکری و یاقوتی است.