معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به در حال اجرا بودن ۱۹ طرح توسعهای پتروشیمی در عسلویه، گفت: مهمترین مشکل این صنعت در عسلویه، بحث زمین است.
وی با بیان اینکه خوراک پتروشیمیهای مستقر در عسلویه از پالایشگاههای گاز، و یوتیلیتی (نیازهای اولیه مانند آب و بخار) صنعت پتروشیمی نیز از مجتمعهای مبین و دماوند تامین میشود، افزود: از مجموع ۲۴ مجتمع پتروشیمی مستقر در منطقه عسلویه، ۶ مجتمع بر اساس خوراک گاز طبیعی کار میکنند.
ضرر ۲۰ میلیون دلاری قطع روزانه گاز در صنعت پتروشیمی
معاون وزیر نفت با اشاره به تاثیرات قطع گاز در کاهش تولید محصولات پتروشیمی گفت: وقتی صحبت از نوسانات گاز در زمستان میشود ما به عنوان صنعت پاییندست نگران میشویم، زیرا هر روز قطعی گاز در صنعت پتروشیمی ۲۰ میلیون دلار کاهش درآمد برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۰ طرح توسعهای فعال در صنعت پتروشیمی داریم که ۱۹ طرح آن در عسلویه است، ادامه داد: ۱۶ طرح از این طرحها تا پایان سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری میرسد و ظرفیت تولید پتروشیمی در افق ۱۴۰۴ از ۹۰ میلیون تن در سال به ۱۳۶ میلیون تن و درآمد این صنعت نیز از ۲۱ میلیارد دلار کنونی به حدود ۳۷ میلیارد دلار میرسد.
محمدی، ۱۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از درآمد ۲۱ میلیارد دلار کنونی صنعت پتروشیمی را صادراتی دانست و گفت: مهمترین مشکل این صنعت در عسلویه، بحث زمین است.
معاون وزیر نفت در امور گاز هم پارس جنوبی را نماد توسعه کشور دانست و گفت: پارس جنوبی عصاره همت، تخصص و تعهد همه صنعتگران و دولتمردان کشور و نمادی از توسعه کشور پس از پیروزی انقلاب است که جای غرور دارد.
حسن منتظرتربتی به مزیت گاز در کشور اشاره کرد و با بیان اینکه امیدواریم ظرفیت پالایشی که در منطقه ویژه پارس ایجاد شده حفظ شود، افزود: از همه افرادی که تلاش کردند و این صنعت را برای ما به یادگار گذاشتند، قدردانی میکنم.
وی واکسیناسیون و حقوق کارکنان نفت را دو دغدغه بسیار مهم در شرایط حاضر برشمرد و ادامه داد: امیدواریم این دغدغهها بهزودی برطرف شود و واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت و خانوادههای آنان تا پیش از رسیدن فصل زمستان به پایان برسد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خطاب به وزیر نفت بیان کرد: کارکنان صنعت نفت از حضور شما که در این صنعت رشد کردید و از بدنه نفت هستید، خوشحال هستند و این خوشحالی، سبب خیر، برکت و تلاش مضاعف خواهد شود.