وزیر نفت گفت: از هر گونه سرمایه گذاری داخلی و خارجی در توسعه میدانهای گازی با اولویت حفظ و نگهداشت تولید میدان گازی پارس جنوبی استقبال میکنیم.
وی ابراز امیدواری کرد با بررسی و پیگیری امور، کشور بتواند از چالش سوخت زمستانی بدون دردسر عبور کند.
وزیر نفت با بیان اینکه تاکنون اقدامات خوبی در صنعت پتروشیمی انجام شده و این صنعت، بخش زیادی از نیاز ارزی کشور را در سالهای اخیر تامین کرده است، تصریح کرد: معتقدیم صادرات پتروشیمی، نیمهخامفروشی است و انتظار ما از این صنعت این است که به زنجیره ارزش ورود کند.
اوجی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی نیز بسیار مهم است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد، افزود: محرومیتزدایی از برنامههای این دولت است و خوشبختانه در قانون هم دیده شده است.
وی گفت: واکسیناسیون تمام کارکنان صنعت نفت به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است و اخیرا به رئیسجمهوری گفتم کارکنان صنعت نفت در این موضوع بسیار مظلوم واقع شدند.
وزیر نفت، کار در صنعت نفت و گاز کشور را مصداق بارز خدمتگزاری دانست و ضمن قدردانی از کارکنان صنعت نفت، گفت: نیروی انسانی سرمایه اصلی صنعت نفت است که اگر مورد بیمهری قرار گیرند، بهرهوری آنان کاهش مییابد؛ بهخصوص در مناطق عملیاتی.
اوجی ادامه داد: اهل شعار نیستم و باید بگویم برنامههای خوبی برای منابع انسانی داریم و انشاءالله با همراهی مجلس اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس هم بیان کرد: از مجموع ۳۹ سکوی پارس جنوبی، ۳۷ سکو و از مجموع ۴۰۰ حلقه چاه این میدان، ۳۳۶ حلقه چاه در مدار تولید قرار دارند.
محمد مشکین فام با ارائه گزارشی از روند فعالیتهای شرکت نفت و گاز پارس افزود: از ۴۰۰ حلقه چاه میدان گازی پارس جنوبی، هماکنون ۳۳۶ حلقه چاه تولیدی است و بقیه چاهها با آمدن لولههای CRA تکمیل خواهند شد.
وی ادامه داد: از ۳۹ سکوی پارس جنوبی نیز ۳۷ سکو در مدار تولید قرار دارند و ۲ سکوی فاز ۱۱ باقی مانده اند که امیدواریم ظرف ۲ سال آینده تکمیل شوند.
مشکینفام میزان سرمایهگذاری صورت گرفته در میدان پارس جنوبی را حدود ۸۰ میلیارد دلار در ۲۰ سال عنوان کرد و گفت: ۱۳ پالایشگاه در پارس جنوبی قرار دارد که ۸ پالایشگاه در سایت یک تحویل شده و از ۵ پالایشگاه سایت۲ نیز ۴ پالایشگاه تحویل بهرهبردار شده است و تنها پالایشگاه فاز ۱۴ باقیمانده است.
او با اشاره به بهرهبرداری از اسکله نخست بندر تنبک و صادرات ۳ تا ۴ کشتی از این اسکله، بیان کرد: در مجموع حدود ۷۰ درصد گاز کشور از پارس جنوبی تامین میشود و این میدان گازی با تامین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس، نقش بسزایی در تولید بنزین کشور دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به نقش حائز اهمیت پارس جنوبی، بر ضرورت حفظ و نگهداشت تولید این میدان تاکید کرد و گفت: در این زمینه، برنامه مدونی وجود دارد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در این نشست از آمادگی این مجموعه برای تامین گاز مصرفی کشور در فصل سرما خبر داد و گفت: این مجتمع، بهرهبردار ۱۲ پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی است که از این تعداد، تعمیرات اساسی ۸ پالایشگاه به پایان رسیده است.
هادی هاشمزاده فرهنگ گزارشی از روند فعالیتهای مجتمع گاز پارس جنوبی ارائه داد و افزود: تعمیرات اساسی ۴ پالایشگاههای باقیمانده نیز تا اواخر آبان به پایان میرسد.
او عنوان کرد: آمادگی داریم در زمستان، روزانه حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز مصرفی کشور را تامین کنیم.