مشاور رئیس جمهور با استناد به شاخص گزارشهای هشت ساله ارائه شده از مثبت شدن تراز تجاری مناطق آزاد کشور و ایجاد ۱۲۰ هزار فرصت شغلی در این مناطق خبر داد.
حمیدرضا مومنی بر نقش موثر بخش خصوصی در اجرای طرحهای مناطق آزاد کشور تاکید کرد و گفت: بخش خصوصی فعال با یک نیروی مضاعف، اندیشه و وظایف جدید میتواند در توسعه، پیشرفت و تحول منطقه نقش آفرینی کند.
مومني گفت: بر اساس شاخصهای به دست آمده از گزارشهای ارائه شده نقش مناطق آزاد در ایجاد زیرساختها ۸ درصد است و سرمایه گذاران نیز از این سهم ۹۲ درصد را به خود اختصاص دادند.
وی با اشاره به گزارشهای ارائه شده از پیش بینی فعالیتهای سه سال آینده مناطق آزاد خبر داد و افزود: ارائه گزارشها بیانگر این مهم است که در ۸ سال گذشته چه اقداماتی در این مناطق محقق شده و برنامه سه سال آینده مناطق آزاد بر چه مبنایی است.
مشاور رئیس جمهور در خصوص بازدیدهای دورهای با هدف رسیدگی و مرتفع کردن مشکلات مناطق آزاد، گفت: در نخستین بازدیدهای دورهای تعداد ۱۲۸ مشکل و موانع در این مناطق شناسایی شد که با پیگیریهای مستمر و تلاش مضاعف برای حل مشکلات؛ خوشبختانه امروز تعداد ۱۲۸ مشکل شناسایی شده به ۲ مورد کاهش یافته است.
حمیدرضا مومنی یکی از مشکلات مناطق آزاد را ارزش افزوده عنوان کرد و افزود: این موضوع باید در سران سه قوه حل شود و یا با پیگیری پیشنهاد ارائه شده به کمیسیون اقتصادی مجلس که پس از6 ماه طبق قانون قابل مطرح شدن است با تمام توان برای حل آن تلاش خواهیم کرد.
مومنی یکی از شاخصهای مهم انتخاب مدیران عامل مناطق آزاد کشور را آشنایی به منطقه و داشتن تخصص لازم در حوزه مالی عنوان کرد و افزود: با شفاف سازی و اصلاح ساختار سازمانی میتوانیم گامهای موحثری در این زمینه برداشت.
وی با بیان این که در حال حاضر مناطق آزاد هیچی مزیتی ندارند و ۹۸ درصد از ۵ هزار و ۴۰۰ منطقه آزادی که در جهان وجود دارد اعتقاد بر بخشش مالیاتی و ۹۴ درصد نیز در حوزه گمرک است، گفت: با خودداری از ایجاد مناطق آزاد جدید ویژه تجاری و اقتصادی این مهم در قانون برنامه هفتم مصوب شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی بر لزوم اهمیت رونق مناطق آزاد اشاره داشت و گفت: این مناطق باید محور صادرات، انتقال دانش فنی و تکنولوژی، مرکز سرمایه گذاری داخلی و خارجی، مرکز اشتغال و تولید نیروی متخصص باشند.
حمیدرضا مومنی در خصوص ادغام معاونت گردشگری و فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: سازمانهای مناطق آزاد در حوزه گردشگری نقش سیاست گذار را برعهده دارند.
مومنی فعالیتهای "بورس بین الملل و بورسهای مختلف، بانک اختصاصی، بازار مالی و سرمایه" را از اقدامات مهم مناطق آزاد کشور برشمرد و افزود: در این مدت گردش مالی مناطق آزاد گردش مطلوب بوده و عواید آن باید به مناطق آزاد بازگردد و موضوع دیگر بازار مالی و سرمایه است که در این حوزه نیز تلاش میکنیم راههایی پیش رو هموار کنیم تا بتوانیم در حوزه اقتصادی از نظر مالی از بخش خصوصی حمایت کنیم و در این خصوص نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
وی افزود: براساس آخرین گزارشهای دریافتی این مبلغ معادل ۶ هزار میلیارد تومان بوده و جزیره کیش آن را پایه گذاری و اجرایی کرده است و تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عملیاتی کرده و سایر مناطق آزاد نیز به پیروی و الگو برداری از کیش در ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فعال شدهاند.
مشاور رئیس جمهور گفت: در یک ماه آینده ساختاری ارائه خواهد شد که نامههای ارسال شده به هر منطقه آزاد ثبت و کد رهگیری ارائه شود و تمام مراحل رسیدگی به نامهها قابل پیگیری باشد و تا زمانی که اصلاحات در مناطق آزاد صورت نگیرد هیچ مشکلی در بیرون حل نخواهد شد.
جعفر آهنگران رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: سازمان و دستگاههای اجرایی فعال در این منطقه با تلاش مضاعف نسبت به مقابله و مهار بیماری کرونا میان آحاد جامعه اقدام کردند و ضرر و زیانهای ناشی از بیماری کرونا که متوجه صاحبان کسب و کارها در این منطقه شده است سازمان از آنها حمایت میکند.
آهنگران در خصوص واردات واکسن افزود: در این مورد اقداماتی انجام شده است که بتواند گره از مشکل منطقه آزاد کیش و به خصوص صنعت گردشگری باز کند.
وی با اشاره به قانون طرح جامع در خصوص طرح سواحل کیش افزود: ما موظف به اجرای تمام کاربریهای طرح جامع هستیم که قسمتی از آن مربوط به سواحل کیش بوده که باید رعایت حریمها و کاربریهای مربوط به سواحل بر طبق آن انجام شود در غیر این صورت باید پاسخگوی سازمانهای نظارتی باشیم.
این نشست با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور و هیئت همراه، مدیرعامل و برخی از معاونان و مدیران سازمان و فعالان اقتصادی و روسای جوامع صنفی کیش برگزار شد.