بزرگترین کارخانه لبنی کشور در آمل با ارائه تسهیلات هزار میلیارد تومانی بانک صنعت و معدن توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیرعامل بانک صنعت و معدن در بازدید از طرحهای توسعهای شرکت لبنی کاله آمل گفت: بزرگترین پالایشگاه آب پنیر آسیا در کارخانه لبنی کاله آمل به منظور خودکفایی در تولید مواد پروتئینی لبنی و جلوگیری از خروج ارز با سرمایهگذاری بخش خصوصی و پشتیبانی هزار میلیارد تومانی بانک صنعت و معدن در آمل ساخته میشود.
حسین مهری افزود: شرکت لبنی کاله آمل به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده محصولات لبنی در آسیا است واین بانک افتخار دارد و ازطرحهای توسعهای این شرکت حمایت ویژه میکند.
او گفت: بانک صنعت و معدن پارسال نیز حمایتهایی در قالب تسهیلات از طرح توسعه این شرکت انجام داد که شامل حدود هفت هزار و ۵۰۰میلیارد ریال تسهیلات بود و همچنین در یک مورد دیگر نیز یک تسهیلات ۱۹میلیون یورویی در اختیار این شرکت قرار داده شد.
مهری افزود: آمادگی داریم در چارچوب ضوابط و مقررات و کفایت سرمایه بانک باز هم به اجرای طرحهای توسعهای و اشتغالزای این شرکت کمک کنیم.
غنی سازی آب پنیر در کارخانه لبنی کاله آمل
مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت لبنی کاله آمل نیز گفت: یکی از اقدامات مهمی که اخیرا در این مجموعه انجام شد غنیسازی آب پنیر است که توانستیم تولید پودر از آب پنیر را از نیم درصد به غنای ۳۵درصد برسانیم و اکنون در پی رساندن این رقم به ۹۰درصد هستیم که برای مصارف درمانی، ورزشی و بیمارستانی کاربرد دارد.
شهرام نقیزاده افزود: سالانه بیش از چهارهزار تُن انواع پودر پنیر وارد کشور میشود که دستکم ۱۵میلیون دلار برای واردات این محصول ارز از کشور خارج میشود.
او گفت: با اجرای این طرح علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، به ایجاد ارزش افزوده و توان صادرات کشور برای عرضه این محصول پرمصرف و مهم کمک میشود.
نقیزاده افزود: عمده پروتئینهای مکمل غذایی موجود در بازار وارداتی هستند و اصالت و حتی سلامت ندارند و با راهاندازی این بخش از طرح توسعه بخش مهمی از نیاز کشور به مواد پروتئینی سالم و باکیفیت را برطرف میکند.
او گفت: در این طرح توسعه که برای اجرای آن به حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، بخشهای دیگری مانند سالن تولید محصول جدید مربای شیر، تولید پودر انواع محصولات لبنی برای مصرف خانگی، صنعتی و صادرات، توسعه سالن پنیرهای مختلف، توسعه سردخانههای پنیر طبیعی، راهاندازی خط تولید جدید و توسعه انبار مرکزی مواد اولیه و ملزومات نیز مد نظر قرار دارد.
نقیزاده گفت: در حال حاضر روزانه پنج تن مربای شیر در این مجموعه تولید میشود که در طرح توسعه به روزانه ۶۰ تن افزایش مییابد. ضمن این که برای راهاندازی محصولات پایه تخممرغی نیز برنامهریزی کردیم.
مدیر واحدتحقیق و توسعه کاله آمل یکی از اولویتهای این شرکت در طرح توسعه را ایجاد واحد استخراج نشاسته عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به تولید پایدار به در دسترس بودن مواد اولیه نیاز داریم و به همین دلیل لازم است که واحد استخراج نشاسته و تولید شیرینکنندههای جایگزین شکر را با سرعت ادامه دهیم.
او افزود: بازار خارجی بویژه روسیه اقبال زیادی به این محصولات دارد و در این شرایط که صادرات میتواند بیش از پیش کمکحال اقتصاد کشور باشد، اهمیت تجاری این طرحهای توسعه با تکیه به توان متخصصان داخلی بیش از پیش احساس میشود.