به نظر می رسد مهمترین محور گفتگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با رئیس جمهور امریکا برجام نبوده, بلکه متقاعد کردن او به خارج نکردن نیروهای خود از عراق وسوریه بوده است.
نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از سفر خود به امریکا و دیدار با جو بایدن در حالی سعی کرد که گفتگوی خود با بایدن در خصوص برجام را موفقیت آمیز جلوه دهد که به نظر می رسد این محور از گفتگوها در اولویت قرار نداشته و موضوع اصلی این دیدار به نگرانی این رژیم از خارج شدن نظامیان امریکایی از عراق و سوریه پس از عقب نشینی امریکا از افغانستان ارتباط داشته است.
دولت امریکا اکنون حضو.ر نظامی در منطقه غرب آسیا را در جهت منافع این کشور نمی داند و این راهبرد اختصاص به دموکراتها یا جمهوری خواهان ندارد. به نظر می رسد ویرانی زیر ساخت های داخلی در امریکا که ترامپ در کارزار انتخاباتی خود به آنها اشاره کرد و هزینه های 7 تریلیون دلاری لشکرکشی های بدون دستاورد کشورش به خاورمیانه را که به باد انتقاد گرفت هر دو حزب قدرتمند سیاسی امریکا را به این رویکرد جدید وادار کرده است تا به جای وارد شدن به جنگ های بیهوده و طولانی مدت با دیگر کشورها به بازسازی داخلی توجه کنند و متحدان دردسرساز خود را رها سازند.
سخنان بایدن در پاسخ به انتقادها از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در این خصوص قابل توجه است که گفت نمی توان با حضور گسترده نظامی در هر جایی، امنیت بییشتری را برای آمریکایی ها محقق سازیم. او همچنین گفت روسیه و چین می خواستند آمریکا یک دهه دیگر در افغانستان بماند. هیچ چیز برای این دو کشور خوشایندتر از ادامه حضور نظامی آمریکا در افغانستان نبود.
با توجه به این سخنان بایدن این سوال مطرح است که آیا از عراق و سوریه تهدیدی متوجه امریکاست و آیا حضور نظامی امریکا در این دو کشور امنیت ساز است؟ یا اینکه تنها علت هزینه های بیهوده امریکا در این دو کشور تمایل رژیم صهیونیستی برای ماندن نظامیان امریکایی در عراق وسوریه است؟
نفتالی بنت پیش از رفتن به امریکا گفته بود که یکی از برنامه های او در گفتگو با بایدن بحث خروج نظامیان امریکایی از عراق و سوریه است و یوسی کوهن رئیس سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) نیز در خصوص خروج نظامیان امریکایی از عراق وسوریه هشدار داده بود.
در تشریح چرایی این ادعا که چرا بازگشت امریکا به برجام نباید در اولویت رژیم صهیونیستی باشد باید توضیح داد که برنامه هسته ای ایران بر اساس برجام تحت کنترل و بازرسی های مداوم آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داشت و تهران حاضر شده بود که داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا نماید و بنابر این نگرانی وجود نداشت که این برنامه از فعالیت های اصلح آمیز منحرف شود. در حالیکه ابراز نگرانی رژیم صهیونیستی از دستیابی ایران به سلاح هسته ای در تضاد با تلاش این رژیم برای ممانعت از بازگشت امریکا به برجام است.
ضمن اینکه به نظر می رسد یکی دیگر از هدف های مقام های رژیم صهیونیستی برای تمرکز بر برنامه هسته ای ایران , دور کردن دموکراتها و افکار عمومی در امریکا از راه حل تشکیل کشور مستقل فلسطینی بر اساس قطعنامه های شورای امینت سازمان ملل است ک ظاهرا دولت بایدن نیز بر اجرای آن توجه دارد.
به این موارد باید به افزایش دیدگاه منفی مردم امریکا به حمایت های بی چون وچرای کاخ سفید از رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد. بر اساس آخرین نظرسنجی که شورای شیکاگو برای سال ۲۰۲۱ انجام داد؛ 50 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی پاسخ دادند که می خواهند آمریکا کمک های نظامی به "اسرائیل" را محدود کند و 62 درصد نیز گفتند نباید از این کمک ها علیه فلسطینی ها استفاده شود. این نظرسنجی در ادامه سایر مطالعات اخیر است که نشان می دهد حمایت داخلی از "اسرائیل" کاهش یافته است.
---------------------------------------------
رضا محمدمراد