در نهمین روز از تظاهرات ۱۴ روزه "جنبش انقراض" در لندن، پلیس انگلیس این هفته، از باتوم علیه معترضان استفاده کرد.
روزنامه گاردین نوشت: پلیس لندن در برابر هواداران محیط زیست، صبرش را از دست میدهد و اکنون علیه "جنبش انقراض"، از زور استفاده میکند.
هواداران "جنبش انقراض"، دیروز اتوبوسی را بر روی پل لندن متوقف و تردد بر روی این پل را مختل کردند.
به نوشته گاردین، نیروهای پلیس روز سه شنبه از اتوبوس هواداران محیط زیست که بر روی پل لندن متوقف شده بود، با شکستن پنجره اتوبوس، از آن بالا رفتند و با اعضای "جنبش انقراض" گلاویز شدند تا بتوانند با بیرون راندن اتوبوس، راه را دوباره باز کنند.
گاردین به نقل از پاول استفنز (Paul Stephens)، کارآگاه بازنشسته پلیس انگلیس که به "جنبش انقراض" پیوسته است نوشت: اکنون آشکار میشود که قرار است نیروهای پلیس، از زور علیه هواداران محیط زیست که با آرامش در خیابانها تظاهرات میکنند، استفاده کنند که استفاده از باتوم، یکی از شواهد این مدعاست.
باتوم یک میله کوتاه از جنس چوب یا لاستیک است که نیروهای پلیس و پاسبانان بر کمر میآویزند و برای سرکوب کردن شورش و جنجال از آن استفاده میکنند.
هواداران گروه محیط زیستی "جنبش قیام علیه انقراض" اعلام کرده اند به مدت دو هفته، در اعتراض به بی توجهی دولتهای جهان، از جمله دولت انگلیس به مشکلات محیط زیست، در لندن تظاهرات میکنند.
این جنبش اعلام کرده است به منظور فشار بیشتر بر دولت، جزئیات برنامه هایش از جمله زمان و مکان را اعلام نمیکند، اما در تظاهرات پیشین این جنبش، اقداماتی همچون بستن ورودی شرکتهای نفتی، چسباندن اعضا با چسبهای قوی به درهای بانکهای سرمایه گذار درصنعت نفت و گاز، نشستن بر روی زمین و بستن معابر و ورودی مجلس انگلیس، اشغال واگنهای قطار و پیشگیری از تردد قطارها، برگزاری نمایشگاههای محیط زیستی و کنسرتهای موسیقی در خیابان ها، راهپیمایی با لباسهای عجیب و غریب به منظور جلب توجه مردم به محیط زیست و اختلال در تردد خودروها در خیابانها دیده شد.
به گزارش "جنبش انقراض"، از دوشنبه هفته پیش، تا روز سه شنبه این هفته، ۳۶۷ نفر از اعضاء و هواداران این گروه بازداشت شده اند. در تظاهرات ده روزه پیشین جنبش "شورش علیه انقراض" در پاییز سال ۲۰۱۹ میلادی در انگلیس، یکهزار و ۷۰۰ نفر از اعضای این جنبش بازداشت شدند و تردد در شهر لندن به مدت چند روز مختل شد.
جنبش "شورش علیه انقراض" که در سال ۱۳۹۷ خورشیدی با تدبیر شماری از دانشگاهیان در انگلیس آغاز شد، برنامههای اعتراضی خود را علیه سیاستهای ضد محیط زیست دولتهای جهان اجرا میکند.
اعضای جنبش علیه انقراض معتقدند دولت انگلیس و دیگر کشورهای گروه ۷ که بیشترین آلایندههای کره زمین را تولید میکنند و زندگی همه جانداران و گیاهان را به خطر انداخته اند، متناسب با سهم خود در آلایندگی، برای کاهش آلایندهها گام بر نمیدارند.
به گفته آنان این شرایط موجب شده شمار زیادی از گونههای مختلف گیاهی و جانوری در جهان ازبین برود و محیط زیست و جان انسانها نیز هر روز بیشتر از قبل تهدید شود.