رئیس پژوهشگاه رویان: واکسن ضرری برای زنان باردار ندارد و استفاده از واکسن شرایط متعادل تری را برای این افراد در صورت ابتلا به این ویروس ایجاد میکند.
وی گفت: این کنگره حلقه وصلی بین محققان داخل و خارج از کشور است تا آخرین دستاوردهای مربوط به تولید مثل و سلولهای بنیادی را به اشتراک بگذارد.
رئیس پژوهشگاه رویان افزود: هم در بحث تولید مثل و هم در بحث سلولهای بنیادی مباحث علمی مشترکی در زمان برگزاری این کنگره از دهم تا چهاردهم شهریور به صورت مجازی بین محققان داخلی و خارجی به اشتراک گذشته میشود و مطمئناً این مباحث درمانهای مؤثری را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
آقای شاهوردی تأکید کرد: در کنگره امسال بیش از ۱۸ مهمان و محقق از کشورهای آمریکا، ایتالیا، انگلیس، سوئد، سوئیس، پاکستان، ترکیه، قطر و مصر مباحث علمی خود را در رابطه با تولید مثل و سلولهای بنیادی و کرونا به اشتراک میگذارند.
وی ضمن اشاره به فعالیت پژوهشکده رویان در خصوص کرونا ویروس گفت: پارسال موشی را که یک مدل بیماری کرونا ویروس بود در این پژوهشگاه توانستیم تولید کنیم و اثرات بسیاری از داروها و واکسن را بر روی این موش آزمایش کردیم به نوعی که یک مدلینگ جدید در راستای این ویروس آماده شده است.
رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: این کنگره با حمایت انجمنهای بین المللی داخلی و خارجی برگزار شده است.
آقای شاهوردی در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر واکسن کرونا در بارداری زنان افزود: شاید در فاصله دو سال نتوانیم به طور دقیق بسیاری از اطلاعات را رصد کنیم، اما در طی برگزاری این کنگره و کنگرههای پیش از این و مباحثی که میان محققان داخلی و خارجی مطرح شد همه بر این نکته اشتراک داشتند که واکسن برای زنان باردار باید تزریق شود، چون یکی از راههای پیشگیری از این بیماری واکسن است.
وی گفت: افرادی که میخواهند بچه دار شوند و یا افرادی که باردار هستند باید از واکسن استفاده کنند تا در صورت گرفتاری به این ویروس شرایط آنها متعادلتر باشد بنابر این واکسن ضرری برای خانمهای باردار ندارد هر چند مباحثی در جامعه مطرح است و عدهای از افراد واکسن نمیزنند، اما برای بهبود وضعیت و تعادل جامعه باید واکسن به افراد تزریق شود.
رئیس پژوهشگاه رویان در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درباره تأثیر کرونا در باروری خانمها و آقایان افزود: ویروس کرونا همان طوری که بر روی ریه مینشیند ممکن است بر سایر نواحی و ارگانهای دیگر نیز بنشیند که یکی از آنها ارگان تولید مثل انسان است و موجب تغییراتی در این ارگان میشود.
آقای شاهوردی گفت: ویروس کرونا روی هورمونها میتواند تأثیرگذار باشد و ماحصل آن اختلال در عملکرد تولید مثل است، اما نتایج نهایی مبنی بر این که این ویروس بر روی سلولهای جنسی تأثیر دارد و چه عوارض و نتایجی را به دنبال دارد وجود ندارد و باید تحقیقات را رصد کنیم.