شورای ملی فلسطین در بیانیه ای اعلام کرد اقدام رژیم صهیونیستی به نگهداری پیکرهای شهدای مقاومت فلسطین یک جنایت بین المللی است.
شورای ملی فلسطین اعلام کرد خودداری از تحویل پیکرهای شهدا به خانواده هایشان یک اقدام غیر انسانی، غیر قانونی و نقض آشکار قواعد قانون بشردوستانه بین الملل و معیارهای حقوق بشر و یک جنایت بین المللی است که بر اساس معیارهای عدالت میباید پیگیری و عاملان آن باید مجازات شوند.
این شورا در یادداشتی که «سلیم الزعنون» رئیس آن به رؤسای اتحادیهها و انجمنهای پارلمانی منطقهای و بین المللی و برخی رؤسای پارلمانی در قارههای جهان فرستاده، اعلام کرده است توقیف پیکرهای شهدا نوعی مجازات جمعی و باج خواهی و چانه زنی است که هدفش انتقام از آنان پس از شهادت و شکنجه بستگان و آزاررسانی عمدی به آنهاست.
وی افزود «ما عادت کرده ایم شما را درباره اقدام اشغالگران اسرائیلی به نقض حقوق زندگان ملت فلسطین مورد خطاب قرار دهیم، اما این بار ما شما را درباره حقوق فلسطینیانی که اسرائیل، پیکرهایشان را پس از گرفتن زندگی شان به گروگان گرفته است مورد خطاب قرار میدهیم.»
زعنون تصریح کرد اصول قانون بین الملل بشردوستانه، معیارهای تعامل با این مسئله را مشخص و نیروی اشغالگر را متعهد کرده است پیکرهای شهدا را تحویل دهد و این تعهد نیز یک تعهد اصیل و غیر قابل خدشه یا به تعویق اندازی یا غیر قابل تفسیر است.
وی خاطر نشان کرد اشغالگران اسرائیلی از انتقام از پیکرهای فلسطینیان نیز هنگام توقیف آنها در «گورهای سرّی» یا سردخانهها دریغ نکرده اند و به خانواده هایشان تحویل نمیدهند تا آنها را دفن کنند و همچنان حدود ۶۸ پیکر از سال ۲۰۱۶ در گروگان هستند و حدود ۲۵۴ پیکر نیز در گورهای سرّی جمعی نگهداری میشوند که در زمانها و شرایط مختلفی شهید شدند و هفت نفر از شهدا در داخل زندانهای اشغالگران به شهادت رسیدند.
شورای ملی فلسطین افزود: پارلمان اسرائیل در سال ۲۰۱۸ میلادی این سیاست را تصویب کرد و اجازه داد پیکرهای شهدا گروگان نگه داشته شوند و رژیم اشغالگر نیز با درخواست وزیر جنگش برای ادامه گروگانگیری پیکرها موافقت کرد و دستگاه قضایی اسرائیل نیز از این سیاست حمایت میکند.
این شورا از طرفهای مورد خطاب خود خواست مواضعشان را در قبال این جنایت که فقط اشغالگران اسرائیلی آن را مرتکب میشوند اعلام و به همراه نهادهای حقوقی و بشردوستانه در جهان با جدیت بکوشند و اشغالگران را مجبور کنند دست از این سیاست پلید بردارد.
در این یادداشت به موادی از کنوانسیون ژنو و پروتکل الحاقی کنوانسیون چهارم ژنو متعلق به سال ۱۹۴۹ میلادی و اساسنامه رم برای دادگاه کیفری بین المللی مصوب سال ۱۹۹۸ میلادی اشاره شده است.
برخلاف تصور مقامهای رژیم صهیونیستی در باره نتیجه این اقدام، ادامه جلوگیری از تحویل پیکرهای شهدای فلسطینی به خانواده هایشان، اقدامات میدانی مبارزان فلسطینی را تشدید کرده است.
منابع فلسطینی با اشاره به گروگان گرفته شدن پیکر شهدای انتفاضه توسط صهیونیست ها، نسبت به خطر سرقت و فروش اعضای پیکرهای شهدا توسط رژیم صهیونیستی اظهار نگرانی میکنند.