هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی روز سه شنبه به صورت مجازی در دانشگاه محقق اردبیلی آغاز شد.
وی افزود: با افزایش جمعیت نیازهای جدید در حوزه آب، انرژی به وجود آمده که این نیازها به چالشی در جهان تبدیل شده است.
حبیبی با بیان اینکه آب، هوا، خاک و آلودگیهای آنها به یک بحران تبدیل شده است، اضافه کرد: برگزاری چنین کنفرانسهایی کار ارزشمندی است و باید بتوانیم از خروجیهای این چنین همایشهایی در زمینه استفاده از علوم و فناوریهای نوین در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنیم.
دکتر حسین شایقی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و رئیس هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی هم گفت: در راستای توسعه پایدار، کشورها نیازمند برنامه ریزی، مدیریت و ارتقای صحیح فناوری برای حوزه انرژی هستند.
وی با بیان اینکه جمعیت کشور یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد، اما حدود ۲ درصد انرژی جهان در ایران مصرف میشود، ادامه داد: کشور ما دهمین کشور مصرف کننده انرژی در جهان است.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: کشور ما در تولید دی اکسید کربن ششمین کشور جهان است و سرانه مصرف گاز ما حدود ۲.۵ برابر سرانه مصرف کشورهای توسعه یافته است.
شایقی با بیان اینکه این کنفرانس فرصت مناسبی است که برای بررسی چالشهای موجود در حوزه فناوری و مدیریت انرژی است، تصریح کرد: ۶۲۰ مقاله به این کنفرانس ارسال شده بود که ۵۰۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
مهندس عبدالصاحب ارجمند مدیرکل دفتر راهبردی و نظارت و انتقال و توزیع برق وزارت نیرو هم در ارتباط مجازی با این کنفرانس گفت: در حال حاضر دوران سرنوشت سازی برای تمدن بشری به دلیل گذار از انرژی فسیلی به انرژی تجدید پذیر است.
وی با بیان اینکه بر اساس شاخصها، رتبه آمادگی ایران برای گذار انرژی ۱۰۱ از بین ۱۱۵ کشور بوده است، ادامه داد: بیش از ۲ درصد انرژی جهان در ایران مصرف میشود و شدت انرژی ایران نسبت به دنیا ۲ برابر و نسبت به کشورهای توسعه یافته ۴ برابر است.
او اضافه کرد: برای عبور از مرحله گذار باید تغییر آرایش دهیم و در زمینه رویکردها و پارادایمها تغییراتی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در پیک مصرف در بیشترین دما، مصرف استان اردبیل ۴۵۰ مگاوات است، ادامه داد: صنعت برق، صنعت زیرساختی و استراتژیک است.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالله حسنی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اردبیل و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی هم گفت: مصرف انرژی در کشور ما نیاز به فرهنگ سازی دارد و اگر بحث صرفه جویی ترویج پیدا نکند، هر چقدر تولید کنیم باز هم کم میآوریم.
وی با بیان اینکه میزان مصرف انرژی در کشور ما نسبت به دنیا بالا است، اضافه کرد: باید روی انرژی تجدید پذیر و خورشیدی برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرد.
در این کنفرانس دکتر کاظم زارع و دکتر غلامحسین نجفی به عنوان پژوهشگران برتر انرژی کشور، رساله دکتر مهدی ذوالفقاری به عنوان رساله برتر، پایان نامه مهندس علی سیفی قهرمانلو به عنوان پایان نامه برتر و پروژه کارشناسی مهندس فاطمه اسماعیلی پروژه برتر کارشناسی انتخاب شدند.
این کنفرانس با اجرای پنلهای تخصصی تا فردا ادامه دارد.