مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران از شالیکاران منطقه خواست از آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول از سطح مزارع برنج خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران گفت: آتش زدن کاه و کلش مرگ تدریجی مزارع برنج را به همراه دارد و تهدیدی جدی علیه سلامت و محیط زیست است.
حقیقی افزود: نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب در دوره رشد، آلودگی محیط زیست و بروز بیماریهای تنفسی بخصوص برای کودکان و سالمندان و سفت شدن لایههای خاک و کاهش نفوذ پذیری را از مهمترین عوارض جبران ناپذیر سوزاندن کاه و کلش در مزارع است.
او با بیان اینکه به آتش کشیدن مزارع سبب سوختن مواد آلی و از بین رفتن خاک میشود گفت: با نابودی میلیونها حشره از گونههای مختلف که غذای بسیاری از موجودات زنده دیگر از جمله پرندگان هستند، چرخه حیات منطقه نیز تخریب میشود.
حقیقی افزود: سوزاندن کاه و کلش موجودات زنده و مفید خاک را از بین برده، رطوبت خاک را کاهش داده و خاک زراعی را فشرده و سفت کرده، حاصلخیزی خاک را کاهش میدهد و لطمات جبرانناپذیری به مزارع و خاکهای کشاورزی و مواد آلی خاک وارد میکند.
بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۲۰ قانون هوای پاک، مواد ۴و۶ قانون مدیریت پسماند و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها، آتش زدن بقایای گیاهی جرم محسوب میشود و مرتکبین به جزای نقدی و حبس تا یکسال محکوم خواهند شد.