درباره گونه دلتای ویروس کرونا بیشتر بدانید
گونه دلتای ویروس کرونا خیز پنجم کرونا در ایران را به سختترین دوره همه گیری در ۱۹ ماه گذشته تبدیل کرد. این گونه بسیار مسری هم اکنون فراگیرترین سویه در سایر کشورهاست که روزانه خبرهای زیادی از پیامدهای آن به گوش میرسد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، گونه دلتا که اکنون بر سر زبانهاست؛ از هند سرچشمه گرفته است و از اواسط ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی با سرعت در سراسر جهان منتشر و خبرساز شد.
تحقیقات گستردهای در سراسر جهان در مورد این گونه انجام شده است و اکنون میخواهیم بدانیم محققان در مورد جهش دلتا چه آموختهاند؟
گونه دلتا بسیار مسری است
بر اساس آمار مرکز کنترل و بیماریهای آمریکا، ۸۰ درصد از بیمارانی که در گروه آماری این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، به گونه دلتا مبتلا هستند و انتظار میرود در نقاط مختلف جهان نیز وضع به همین منوال باشد. بر اساس آمار این گونه بسیار مسری است و به راحتی منتقل میشود؛ بنابراین احتمال میرود بیشتر موارد ابتلای جدید را به خود اختصاص دهد.
مبتلایان به دلتا دو روز قبل از مشاهده علائم اولیه ناقل هستند
بر اساس گزارش منتشر شده در نشریه نیچر، افراد مبتلا به گونه دلتا میتوانند دو روز قبل از مشاهده اولین علائم نیز ناقل ویروس باشند. از طرفی ابتلا به این ویروس میتواند کاملا فاقد علامت باشد.
علائم جهش دلتا مشابه گونه اصلی کروناست
بر اساس مطالعات علائم این گونه نیز مشابه سایر نسخههای ویروس است، علائم شامل سرفه، تب، سردرد و از دست دادن بویایی است. نوع دلتا با سرعت بیشتری رشد میکند و معمولا نقطه اثر آن دستگاه تنفسی است. سرعت رشد این گونه در جوانان نیز زیاد است.
علائم جهش دلتا در افراد واکسینه شده بسیار خفیف است
مطالعات نشان میدهد واکسن در مقابل گونه دلتا بسیار کارآمد و موثر است و افراد واکسینه شده در صورت ابتلا علائم بسیار خفیفی دارند.
نوع دلتا افراد واکسینهنشده را بیشتر تحت تاثیر قرار میدهد
آمار نشان میدهد ۹۷ درصد مبتلایان به جهش دلتا افراد واکسینهنشده هستند.
نوع دلتا میتواند فاجعه آفرین باشد
بر اساس مطالعات جهش دلتا در مناطقی با نرخ واکسیناسیون کمتر میتواند آسیب بیشتری به بار آورد. بهترین راهکار برای مناطقی که به طور کامل واکسینه نشدهاند، افزایش آگاهی است. باید صادقانه افراد را نسبت به خطرات جدی گونه دلتا آگاه کرد.
حتی در صورت واکسینهشدن استفاده از ماسک ضروری است
یادمان باشد واکسیناسیون به معنای رهایی از ویروس نیست؛ بلکه باید همچنان تمام توصیههای بهداشتی را با ظرافت بیشتر رعایت کرد.
یادمان باشد اگر فرد واکسینه شده به کرونا مبتلا میشود؛ بدان معنا نیست که واکسن کارایی ندارد! بدانید اکثر افراد واکسینهشده در صورت ابتلا علائم بسیار خفیفی دارند و به ندرت بستری میشوند یا از بین میروند.
هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد موثر نیست؛ بلکه علائم را کاهش میدهد و از مرگ جلوگیری میکند.