در ۵ ماهه امسال ۴ هزار و ۶۰۰ مورد بازرسی از فروشگاهها و واحدهای صنفی استان کرمانشاه به منظور کنترل کیفیت کالاهای تحت پوشش استاندارد انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه اظهار داشت: این بازرسیها در راستای طرح اجرای
محمودرضا نیازی افزود: در این طرح، نظارت بر کالاهای مشمول مقررات استاندارد اجباری در همه واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی و کشاورزی؛ شامل؛ پنیر، کره، روغن سرخ کردنی، آب معدنی، ماکارونی، کیک و کلوچه، انواع کنسرو، گلاب، خوراک دام وطیور آبزیان، سبوس گندم و... نساجی و چرم، شامل؛ پوشک بچه، پارچه، ظروف فلزی نگهداری موادخوراکی و... صنایع برق والکترونیک، شامل؛ انواع کابل ولوله خرطومی، جارو برقی، چایساز، لباسشویی، چرخگوشت، سشوار، همزن، آبمیوهگیر و... مصالح ساختمانی، شامل؛ عایق رطوبتی، انواع سیمان، شیرآلات ساختمانی، و... مکانیک و فلزشناسی شامل؛ کولرهای آبی وگازی، انواع پروفیل، عیارمصنوعات طلا، شیلنگ، شیرمخازن گاز، لولههای چدنی و... شیمی و پتروشیمی شامل؛ ظروف پلاستیکی، نایلون، روغن خودرو، اسباببازی، اسیدها، انواع شویندهها و... و مهندسی پزشکی شامل؛ دستکش جراحی، سرنگ زیرجلدی یکبار مصرف و... طی چندمرحله از سوی بازرسان لانجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری از مجموع ۴۶۰۰ بازرسی از فروشگاهها و واحدهای صنفی استان، تعداد ۱۵۷ مورد کالای فاقد علامت و کد ده رقمی استانداردشناسایی شد که ضمن تعهد از واحد صنفی مربوطه، جهت عودت و عدم تکرار فروش اینگونه اجناس اقدام شده است.
نیازی گفت: همچنین به منظور ارزیابی کیفیت کالاهای مصرفی وجلوگیری از تولید وعرضه محصولات بی کیفیت، طی این مدت بازرسان اداره کل به نیابت از مردم، کالاهای موردنظر که عمدتا سلامت محور هستند با هزینه داخلی سازمان از بازار مصرف خریداری و جهت تطبیق با استانداردهای مربوطه درآزمایشگاه موردآزمون قرار داده اند که در صورت مشاهده هر گونه عدم انطباق درکالا، ضمن جمع آوری و امحاء کالای معیوب به جهت حمایت از حقوق مصرف کننده، با تولیدکنندگان ومتخلفین از قوانین استاندارد برخورد قانونی و قضایی خواهد شد.
مدیرکل استاندارد استان یادآور شد: شهروندان جهت اطلاع از اصالت و اعتبار محصولات دارای نشان استاندارد، میتوانند کد ده رقمی ذیل نشان استاندارد محصول را به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند تا در کسری از زمان از مشخصات واحد تولیدی و اصالت فرآورده مذکور اطمینان حاصل نمایند.