اولین طرح تولید دی متیل اتر خاورمیانه در کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی شد.
فرماندار کهگیلویه در این آیین با توجه به وضعیت و پتانسل آب و هوایی شهرستان کهگیلویه گفت: قرار گرفتن این پروژه در مسیر جاده ملی پاتاوه ـ دهدشت و نزدیکی به بنادر جنوب، میتواند تاثیر مطلوبی بر توسعه شهرستان کهگیلویه و به تبع آن اشتغال زایی در این شهرستان و حتی استانهای همجوار داشته باشد.
دارا کریمی نژاد با اشاره به اینکه فاز اول این طرح کلید خورده است، افزود: با اجرای فازهای بعدی شهرستان از برون رفت خارج و کمک شایانی به توسعه یافتگی کهگیلویه خواهد کرد.
راکد ماندن برخی از طرحها در کهگیلویه موجب نگرانی و گلایه ی مردم شده است
وی با بیان اینکه راکد ماندن برخی از طرحها موجب نگرانی و گلایه ی مردم شده است اضافه کرد: امیدواریم تسریع در عملیات اجرایی این طرح بتواند موجب توسعه منطقه و خوشحالی مردم شود.
امام جمعه دهدشت نیز در این آیین با اشاره به اینکه شهرستان کهگیلویه با وجود نیروی انسانی توانمند، آب و خاک مناسب تا کنون مظلوم واقع شده است گفت: طرحهای خوبی در شهرستان در حال اجرا است که نیازمند همت و تسریع در روند بهرهبرداری از این پروژهها بوده تا از این راه مشکل بیکاری جوانان برطرف و اقتصاد منطقه شکوفا شود.
وحدانی فر تکمیل جاده پاتاوه ـ دهدشت را یکی راهکارهایی دانست که شهرستان کهگیلویه را از بن بست خارج خواهد کرد، افزود: اگر سد آبریز احداث و پتروشیمی تکمیل شود، مشکل اشتغال و اقتصاد تا حدی برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به برخی مخالفتها در اجرای پروژهها تصریح کرد: گاهی کاریهایی در منطقه قرار است صورت بگیرد، اما عدهای مخالفت میکنند، نباید این ممانعتها مسئولان را پشیمان کند.
اشتغال، تولید و توسعه رهاورد این طرح است
نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام در مجلس شورای اسلامی نیز، با گرامیداشت هفته دولت گفت: این اقدام یک بارقه امید در دل مردم شهرستان کهگیلویه است که انصافاً حق این عزیزان بیشتر از اینها است.
حجت الاسلام محمد موحد تصریح کرد: این طرح با همان سرعتی که مجوزهای آن اخذ شد، امید است در زمان اعلام شده زمینه افتتاح و بهره برداری از آن فراهم شود.
وی در ادامه اذعان داشت: به عنوان خدمتگزار مردم قول میدهیم که هر جایی که لازم و نیاز به همراهی و همکاری باشد سرمایه گذار را مدد کنیم.
وی گفت: میزان سرمایهگذاری ریالی و ارزی این طرح بسیار بالا بوده که تحول بزرگی در حوزه کهگیلویه بزرگ اتفاق افتاده و این کار زمینه اجرایی آن انجام گرفته، و امید است مردم سریعتر شاهد به ثمر رسیدن پروژه و تحول آن در زندگی خود باشند.
این پروژه برای اولین بار در کشور با حجم سرمایگذاری ۱۲ هزار میلیاد تومان اجرا میشود
معاون اقتصادی استانداری نیز با اشاره به اینکه پروژه پتروشیمی دشت مازه یکی از طرحهای مهم صنعتی کشور است، گفت: این پروژه برای اولین بار در کشور و استان با حجم سرمایگذاری ۱۲ هزار میلیاد تومان اجرا میشود.
صمیمی افزود: در این پروژه بیش از ۵۰۰ نفر بصورت مستقیم مشغول بکار خواهند شد؛ و محصول نهایی این طرح به عنوان مواد اولیه ۱۲۰ محصول دیگر نقش افرینی دارد که در کنار سوخت پاک در سایر کارخانه جات کشور بسیار تاثیر گزار خواهد بود.
معاون اقتصادی استاندار عنوان کرد: طرح دی متیل اتر که اکنون کلنگ زنی میشود یکی از پروژههای عظیم است که برای نخستین بار در کشور و خاورمیانه اجرا میشود.
وی در ادامه بیان کرد: با این اقدام گام مهمی در توسعه منطقه کهگیلویه و استان برداشته خواهد شد و زمینه برای حضور سایر سرمایه گذاران با علاقه بیشتری در این شهرستان فراهم میشود.
وی همچنین اخذ مجوز خوراک گاز از وزارت نفت را یک اقدام مهم برشمرد و گفت: از پیگیریهای استاندار و همچنین پیگیریهای مستمر نماینده مردم کهگیلویه بزرگ در مجلس که تلاش زیادی انجام دادند، قدردانی میکنم.
معاون اقتصادی استاندار، در ادامه عنوان کرد: در این مدت حوزه اقتصادی استانداری به عنوان مدیریت تیم اقتصادی استان با همکاری دستگاههای اجرایی از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرکهای صنعتی که همکاری خوبی در واگذاری زمین محل اجرای طرح داشتند، تلاشهای زیادی انجام دادند.
صمیمی با بیان اینکه اخذ مجوز خوراک این پتروشیمی گاز طبیعی است، عنوان کرد: حجم گاز این طرح قریب به یک میلیارد و هفتصد میلیون متر مکعب است که با تلاشها و رایزنیهایی که نماینده مردم کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با وزیر نفت داشتند این مجوز نهایی شد.
ظرفیت تولید این طرح هشتصد هزار تن در سال است
رئیس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره اینکه این پروژه اولین پترشیمی استان است، گفت: با حجم سرمایهگذاری خوبی انجام شده ظرفیت تولید آن ۸۰۰ هزار تن در سال است.
حجت الله موسوی فراز افزود: محصول دی متیل اتر در صنایع داخلی کاربرد دارد که میتواند در بحث صادر استان مفید باشد و در توسعه صنعتی استان هم گامهای بسیار بزرگی برداریم.
برنامه زمانبندی برای تکمیل مجتمع ۴۸ ماه است
مدیر پروژه پتروشیمی دشت مازه نیز با ابراز خرسندی از همکاری مسؤلان گفت: صنعت پتروشیمی برای اولین بار دی متیل اتر را در تاریخ خود دیده است و این برای من ارزنده است.
علی دبیران از سرمایهگذاری ۱۲ هزار میلیارد تومان در این پروژه خبر داد و گفت: ۱۸۰ میلیون یورو ارزی است که سرمایه گذاری آن از چهار ماه قبل شروع شده و امروز عملیات فیزیکی آغاز میشود.
وی برنامه زمانبندی برای تکمیل مجتمع را ۴۸ ماه از زمان احداث اعلام و تصریح کرد: مجوزهایی که شاید راه سه ساله برای اخذ نیاز داشت در کمتر از هفت ماه انجام گرفت ادامه کار را هم با قدرت ادامه میدهیم.