انبه یکی از میوههای منطقه گرمسیر است که با طبع گرم و خواص درمانی متعدد در راستای درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، پژوهشگر طب سنتی می گوید : از منظر طب سنتی انبه نقش دفعکننده مخاط، ضد بواسیر و خوشبوکننده دهان را در بدن ایفا میکند. همچنین در طب سنتی چینی نیز از برگ انبه در خصوص درمان قطعی آسم بهره گرفته میشود.
دکتر مهدی میرغضنفری با اشاره به اینکه چای انبه تخلیه معده را به تأخیر میاندازد گفت : مناسبترین زمان مصرف آن، قبل از صرف غذاست.
وی با اشاره به خواص درمانی چای انبه افزود : تسریع روند هضم غذا ، ارتقای سلامت قلب و عروق، تصفیه کننده خون، ارتقای سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول، حفظ سلامت چشم، جلوگیری از فشار خون بالا، درمان واریس، ادرارآور، برطرفکننده عطش ، چاقکننده، درمان سکسکه، انرژیزا، رفع التهابات پوستی و از بین بردن چین و چروک، دفعکننده سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا از مهمترین خاصیت های این میوه است .
خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی
انبه در سرتاسر دنیا به شش گونه کشت میشود که در میان آنها، انبه سفید حاوی بیشترین خاصیت آنتیاکسیدانی و ماده فلاونوئید است.
محققان در طی تحقیقاتی که بر موشهای مبتلا به کولیت زخمی انجام دادند، متوجه شدند که فیتوکمیکالهای موجود در انبه با خاصیتی ضد التهابی خطر احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد و در درمان بیماری کولیت زخمی نقش دارد.
کنترلکننده دیابت
انبه به موجب خاصیت تنین و هیپوگلامیک روند تکثیر انسولین در بدن را افزایش میدهد. این میوه شگفتانگیز با تأمین گلوکز مورد نیاز بدن، قند خون را کنترل میکند.
پیشگیری از سرطان
ترکیبات فعال و آزاد موجود در انبه در برابر لاینهای سلولی گوناگون خاصیت ضد سرطانی دارد. در واقع عصاره متانولی انبه سلولهای سرطانی موجود در انبه را از بین میبرد و در روده انسان به عنوان یک عنصر ضد تومور فعالیت میکند.
ارتقادهنده کارکرد قلب و عروق
عصاره انبه آنزیمهای آنتیاکسیدان نظیر کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز را به میزان کافی در بدن فعال میکند و با کاهش اکسید اتو متابولیسم انرژی را فعال میکند.
مصرف چای انبه سیستم دفاعی بدن را در برابر حملات قلبی ارتقا میبخشد و از افزایش چربی در شریانهای مغزی، قلبی و کبد جلوگیری میکند.
ارتقای کارکرد حافظه
تحقیقات انجامشده در خصوص عصاره اتانولی میوه انبه حاکی از آن دارد که انبه با خاصیت پلیفنل و ویتامین C ضعف حافظه را بهبود میبخشد و از مرگ سلولهای عصبی در هیپوکامپ جلوگیری میکند.
علاوه براین، چای انبه از آن جهت که حاوی مقادیر بسیار زیادی از تانن، فلاونوئید و ساپونین است، از تقویتکنندههای حافظه به شمار میآید.
بهبود زخم معده
پلیفنلهای موجود در انبه در روند بهبود زخم معده تأثیری مثبت دارد.
خاصیت انبه خشک
بهتر است بدانید که خاصیت انبه پس از خشک شدن دو برابر میشود. در واقع انبه خشک حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است که جذب مواد مغذی، کاهش کلسترول بد و کنترل قند خون را تسریع میخشد.
انبه خشک دارای عناصر متیل گالت، اسید گالت، آستر گلین، فیستین، ایزوکوکریترین و کوئرستین است. این عناصر در مقابل تودههای سرطانی موجود در دستگاه گوارش مبارزه میکنند. علاوه بر این، ویتامین A موجود در انبه خشک، منبع ضدعفونیکننده غشاهای مخاطی نظیر میکروب و ویروس محسوب میشود.
معایب و مضرات مصرف چای انبه
رعایت حد اعتدال در خصوص مصرف هر نوع دمنوشی ضرورت دارد. در واقع دستیابی به سلامت کامل و برطرفسازی بیماریها زمانی میسر است که از یک برنامه غذایی کامل و الگوی مناسب پیروی کنید. پیروی از یک برنامه غذایی مناسب نسبت به تمرکز افراطی در مصرف نوع خاصی از غذا بسیار سودمندتر عمل میکند.
در چای انبه، عنصر پتاسیم وجود دارد. مصرف چای انبه برای افرادی که از بیماریهای کلیوی رنج میبرند، توصیه نمیشود. زیرا این افراد از قابلیت دفع پتاسیم مازاد در خون غافل هستند و این روند با تجمع پتاسیم خون موجب مرگ آنها میشود.
علاوه بر این، مصرف بیش از اندازه چای انبه افزایش قند خون را به دنبال دارد و حساسیت افرادی را که به شیره گیاهان آلرژی دارند را برمیانگیزد.
طرز تهیه چای انبه
به طور کلی، چای انبه توسط شرکتهای مختلف مواد غذایی در بستهبندیهای مختلف قرار میگیرند و توسط عامه مردم استفاده میشوند.
عدهای از افراد محصولات ارگانیک را به محصولات صنعتی ترجیح میدهند و برای خشک کردن انبه در منزل اقدام میکنند.
به منظور تهیه چای انبه طبیعی میتوانید ابتدا میوه یا برگ انبه را از بازار ترهبار تهیه کنید. سپس آن را رنده یا خرد کنید و در مقابل نور مستقیم خورشید به مدت چند روز قرار دهید تا خشک شود. همچنین میتوانید به صورت تازه آن را دم کنید.
بیشتر بخوانید : هل،خوشبوی پرخاصیت برای سلامتی
پس از خشک شدن برگ یا میوه انبه، مقداری آب را بجوشانید و یک قاشق از چای انبه را در داخل آب اضافه کنید. سپس محلول را بر روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا دم بکشد. در نهایت شما میتوانید چای انبه را به همراه عسل یا خرما میل کنید و از طعم بینظیر و خواص چشمگیر آن بهرهمند شوید.