" واکسن زدی؟ " این یکی از متداولترین سوالات مردم از هم در این روزهاست؛ روزهای گرم تابستانی که کرونا بر آن سایه انداخته و سیاهی این سایه تنها با واکسن و رعایت دستورالعملهای بهداشتی از سر ما کم میشود.
در شهرستانهای سمنان، مهدیشهر، سرخه، گرمسار و آرادان که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان هستند، تاکنون بیش از ۱۴۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است این یعنی تقریبا یک سوم افراد در خطر که شامل جمعیت بالای ۱۸ سال استان سمنان واکسینه شده اند.
در شهرستانهای شاهرود و میامی هم که تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی شاهرودند، تاکنون بیش از ۸۷ هزار دز واکسن در تزریق شده که ۶۰ هزار دز نوبت اول و ۲۷ هزار دز نوبت دوم است.
تسریع در واکسیناسیون با رمز شهید قاسم سلیمانی
گروههای جهادی که پیش از واکسیناسیون هم با رمز " شهید سردار قاسم سلیمانی " به بیماران و خانوادههای آسیب دیده از کرونا خدمات رسانی میکردند، در زمینه پیشگیری هم با سربند این شهید خادم مردم، وارد عرصه شدند و در استان سمنان شش مرکز واکسیناسیون کرونا با همکاری مجموعه سپاه و بسیج راه اندازی شد.
فرمانده سپاه قائم استان سمنان میگوید: در این مراکز از همه ظرفیتهای استاندارد موجود استفاده شده است تا واکسیناسیون تسریع و خدمات شایستهای به مردم ارائه شود.
سردار حمید دامغانی اظهار امیدواری کرد با ورود واکسن بیشتر، سمنان جزء اولین استانهایی باشد که واکسیناسیون عمومی و گروههای هدف را به اتمام برساند..
هم اکنون روزانه ۲ هزار دوز واکسن در مراکز واکسیناسیون سپاه استان سمنان تزریق میشود
به گفته دیابی معاون بهداشت و درمان سپاه قائم استان سمنان، این مراکز در سمنان، شاهرود، گرمسار، دامغان و سرخه راه اندازی شده و روند واکسیناسون را تسریع کرده است.
وی میافزاید: علاوه بر این در قالب طرح شهید سلیمانی، سپاه استان سمنان در قالب ۴ طرح حمایتی ۸ هزار نیروی بسیجی را سازماندهی کرده تا به رصد و پایش و بیماریابی محله به محله بپردازند.
به گفته دیابی، در طرح شهید سلیمانی تاکنون بیش از ۱۱۲ هزار بسته معیشتی هم بین نیازمندان و آسیب دیدگان از کرونا در استان سمنان توزیع شده است.
ما همه اکبر ناظری پوریم ...
ساعتها رسیدگی به بیماران کرونایی
یزدان اکبری مسئول گروه جهادی شهید ناظری پور است و میگوید: این طرح به پیشنهاد شورای صنفی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سمنان اجرا شد و ۲۰۰ دانشجو در زمینه واکسیناسیون در سه مرحله واکسیناسیون دانشجویی، عمومی و غربالگری بیماری داوطلب شدند.
به گفته وی، این دانشجویان در عرصه واکسیناسیون کرونا، چهار هزار شیفت را پوشش دادند و با کمک به تهیه وسایل و ملزومات مورد نیاز مراکز واکسیناسیون و کمک به واکسیناتورها به یاری کادر درمان شتافتند.
شهید اکبر ناظری پور ۳۶ ساله بهیار بیمارستان کوثر سمنان و از درمانگران بخش کروناییهای این بیمارستان بود؛ روحش شاد...
تزریق واکسن ضروری است؛ بدون عجله
این تجمعها سبب شد پای مقامات قضاییهای سمنان و شاهرود به مراکز واکسیناسیون باز شود.
رییس کل دادگستری استان و دادستان مرکز سمنان به همراه جمعی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی از مرکز واکسیناسیون تدین و انبار ذخیر واکسن این مرکز بازدید کردند.
محمدجعفرعبداللهی رییس کل دادگستری استان سمنان در این بازدید با شهروندان گفتگو و اظهار امیدواری کرد: با تامین واکسن، روند واکسیناسیون در استان تسریع شود.
ازدحام مردم شاهرود در مرکز واکسیناسیون شهید باهنر شاهرود هم دادستان این شهرستان را راهی بازدید از این مجموعه کرد.
حجت الاسلام رضی پارسامنش که قبول دارد کمبود واکسن سبب ازدحام و نگرانی مردم شده و میگوید: در زمینه تامین واکسن باید تدابیر لازم ملی صورت گیرد، اما یکی از علل این ازدحام هم این است که افراد بدون دریافت پیامک نوبت دهی برای دریافت واکسن مراجعه میکنند.
استرسهای مادرانه برای واکسن کرونا
این روزها زمان واکسیناسیون زنان باردار و شیرده و فراخوانی آنها به مراکز واکسیناسیون آغاز شده است.
در استان سمنان ۹ هزار زن باردار واجد شرایط تزریق واکسن کرونا وجود دارد که این افراد در اولویت طرح واکسیناسیون قرار دارند.
به گفته دکتر نوید دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، زنان باردار بالای ۳۵ سال که در هفته ۱۲ بارداری خود قرار دارند، بارداری دوقولویی و چند قولویی، زنانی که بارداری با IVF دارند و زنان بارداری که دارای بیماری زمینهای مثل دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی هستند با مشاوره با پزشک معالج خود برای واکسیناسیون به مراکز و خانههای بهداشت مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان که خود فوق تخصص نوزادان است میگوید: مادرانی که ۴۲ روز از زایمان آنها گذشته و به نوزاد شیر میدهند هم میتوانند برای واکسیناسیون کرونا اقدام کنند.
دکتر ناهید دوستمحمدی مسئول بهداشت بانوان مرکز بهداشت سمنان هم تاکید میکند: زنان باردار و مادران شیرده در فهرست گروههای پرخطر قرار دارند و پس از دریافت واکسن هم باید همچنان پروتکلهای بهداشتی نظیر زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی را رعایت کنند.
تثبیت پیک پنجم کرونا در استان سمنان
بر اساس اعلام کمیته اطلاع رسانی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، در پیک پنجم کرونا، هم اکنون ۷۱۹ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان سمنان بستری هستند.
در شبانه روز گذشته دو نفر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند و شمار درگذشتگان بخاطر کرونا در استان سمنان به ۱۳۱۲ نفر رسید.
در این مدت ۸۶ بیمار بستری در بیمارستانهای استان سمنان با بهبودی نسبی از این مراکز مرخص شده اند.
هم اکنون بیش از ۳۳ درصد از جمعیت گروههای هدف و بالای ۱۸ سال در استان سمنان واکسینه شدند.
استاندار سمنان میگوید: با توجه به بررسیها وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان سمنان به ثبات رسیده، اما تضمینی برای تداوم این روند وجود ندارد و امکان بروز سیر صعودی وجود دارد.
استاندار سمنان همچنین از مردم خواست رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند و اظهار امیدواری کرد: با اختصاص سهمیه واکسن، روند واکسیناسیون کرونا در این استان تسریع شود.
بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده، سه شهرستان آرادان، سرخه و میامی در وضعیت نارنجی و بقیه شهرستانها در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که محدودیتها بر اساس وضعیت رنگبندی اعمال میشود.
نویسنده : آرزو کاشی