عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: قارچ سیاه ویروسی نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود؛ بلکه بر اساس کاهش سطح ایمنی در پی مصرف برخی داروها یا وضعیت فرد، وارد بدن میشود.
آقای ناجی افزود: تا کنون گزارشی مبنی بر عوارض واکسن تزریق شده نداشتیم و ۱۸۰ هزار نفر از مردم ژاپن این واکسن را دریافت کرده و هنوز عارضهای را گزارش ندادهاند.
وی با بیان اینکه منبع آلودگی هنوز مشخص نیست، تصریح کرد: تهیه ظروف شیشهای با کیفیت برای ذخیره سازی واکسن بسیار با مشکل رو به رو شده و شاید منبع آلودگی مربوط به شیشههای بی کیفیت بوده است.
آقای ناجی درباره سویههای جدید کرونا نظیر «لامبدا» یا قارچ سیاه در کنار «دلتا» گفت: سویه لامبدا خاستگاهی از کشور پرو دارد که در سال ۲۰۲۰ شناسایی شده است و چند کشور از جمله همسایههای ایران ژنوم این ویروس را شناسایی و ثبت کردهاند.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: کشورهای ترکیه، قطر و هندوستان این ژنوم را شناسایی کردهاند و مطمئنا تعداد آنها بیش از این هاست.
آقای دکتر ناجی خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که لامبدا وارد کشورمان شود چراکه در هر صورت سویهها (واریانتها) وارد میشوند، اما مسأله مهم، مقابله با آن هاست.
وی خصوصیات این سویه را تغییرات ژنتیکی و گریز از ایمنی دانست و یادآور شد: مطالعات جدید نشان داده است که مقاومت آن نسبت به واکسنهای مدرنا و فایزر بین ۲ و ۳ دهم برابر شده است.
آقای ناجی گفت: قارچ سیاه نیز قارچی جدید نیست و در خاک وجود دارد و وارد بدن میشود؛ از جمله افرادی که سیستم ایمنی آنها ضعیف شده به این بیماری مبتلا میگردند. مثل افرادی که عضوی را پیوند کرده و یا مبتلا به HIV هستند.
وی ادامه داد: این قارچ در سینوس، ریه و مغز شروع به رشد میکند و متأسفانه تهاجم بالایی دارد و درمان آن نیز مشکل است.
آقای دکتر ناجی تصریح کرد: این قارچ ویروسی نیست و از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود؛ بلکه بر اساس کاهش سطح ایمنی در پی مصرف برخی داروها یا وضعیت بدن، وارد جسم میشود.