نتیجه یک بررسی در ژاپن نشان داد ۷۵ درصد افراد پس از تزریق نوبت دوم واکسن مدرنا تب کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه ان اچ کی، یک گروه ژاپنی که روی واکسن کرونا تحقیق میکند ۲۱ ژوئیه در گزارشی اعلام کرد از هر چهار نفری که نوبت دوم واکسن مدرنا را تزریق کردند، سه نفر تب کردند. این رقم در مقایسه با افرادی که بعد از تزریق واکسن فایزر دچار این عارضه شدند، بیشتر است.
گروه تحقیق وزارت بهداشت ژاپن، عوارضی را که پس از تزریق نوبت اول واکسن مدرنا در پنج هزار و ۱۷۸ نفر- که بیشترشان نیروهای دفاع از خود ژاپن بودند- بروز کرد، و همچنین عوارض این واکسن در ۹۸۰ نفر را پس از تزریق نوبت دوم بررسی کرد. تب بالای ۳۷ درجه در چهار ممیز هفت دهم درصد از افراد در روز بعد از تزریق نوبت اول واکسن، و در ۷۵ ممیز هفت دهم درصد از افراد در روز بعد از تزریق نوبت دوم گزارش شد. عوارض دیگر شامل خستگی شدید و سردرد بود. خستگی شدید در ۲۰ ممیز ۹ درصد از افراد در روز بعد از تزریق نوبت اول، و در ۸۴ ممیز ۷ دهم درصد از افراد بعد از تزریق نوبت دوم این واکسن گزارش شد.
۱۱ ممیز هفت دهم درصد افراد در روز بعد از تزریق نوبت اول، و ۶۳ ممیز ۸ دهم افراد در روز بعد از تزریق نوبت دوم مدرنا دچار سردرد شدند. این بررسی همچنین نشان داد بروز این عوارض در زنان شایعتر از مردان بود.
ایتو سومینوبو، استاد مهمان دانشکده پزشکی دانشگاه جونتندو و رئیس تیم تحقیقاتی گفت عوارض واکسن معمولاً سه روز بعد از واکسیناسیون ناپدید میشود، اما برخی بیماران تب ۴۰ درجه داشتند. وی گفت: «ما از افراد میخواهیم به ویژه بعد از تزریق نوبت دوم واکسن دو روز از محل کار یا مدرسه شان مرخصی بگیرند و استراحت کنند.»
این بررسی همچنین نشان داد در میان دو هزار و ۳۲۵ نفری که واکسن مدرنا زدند و بیشترشان نظامیان ژاپنی بودند، دو ممیز ۱۵ صدم درصد افرادی که یک دوز این واکسن را زدند حدود هفت روز بعد از تزریق، بازویشان کهیر زد. این عارضه «بازوی مدرنا» نام گرفته است. بر اساس این بررسی، این عارضه حداکثر ۲۵ روز در افراد وجود داشت.
پروفسور ایتو گفت گاهی این عارضه ناپدید میشود و دوباره بروز میکند، اما در بیشتر افراد در طول زمان فروکش میکند. وی تصریح کرد خنک کردن محل تزریق میتواند به کاهش این حساسیت پوستی کمک کند.
بیش از ۹۵ درصد افرادی که این بررسی رویشان انجام میشود، نظامیان مرد هستند. استفاده از واکسن فایزر برای کل جمعیت ژاپن معمولتر است. برخی کارشناسان میگویند این تفاوت، مقایسه عوارض واکسن را دشوار میکند.