براساس آمار یورو استات رومانی با ۹۵ کیلوگرم نان سرانه بزرگترین مصرف کننده اروپایی نان در مقایسه با میانگین ۶۰ کیلوگرم اتحادیه اروپا است.
با نگاه به دادههای یورو استات، رومانی دارای پایینترین قیمت نان در اتحادیه اروپا است و در کنار دیگر کشورهای منطقه یعنی لهستان، بلغارستان، جمهوری چک و مجارستان قرار دارد. میانگین قیمت نان در رومانی به ۵۶% از میانگین قیمت نان در سطح اتحادیه اروپا میرسد. گرانترین نان اروپا در دانمارک است، در حالی که ارزانترین نان در بلغارستان و لهستان (قیمت میانگین آن زیر ۷۰% از قیمت میانگین در اتحادیه اروپاست) میباشد
اگرچه رومانی دومین تولید کننده بزرگ گندم در اتحادیه اروپا است، اما بر اساس اطلاعات آماری اتحادیه اروپا واردات نانوایی و محصولات قنادی در پنج سال گذشته دو برابر شده و کسری تجاری در این بخش در سال ۲۰۱۶ به ۱۵۰ میلیون یورو رسید.
طبق آخرین دادهها متخصصان صنعت این ارزش را برای واردات عظیم خمیر منجمد که خرده فروشان آن را از خارج از کشور آورده و به نان "تازه" تبدیل میکنند، قائل میشوند. در سطح کشور رومانی صنعت نان بزرگترین کارفرما در صنایع غذایی است و بیش از ۶۵۰۰ شرکت تولید کننده نان و شیرینی وجود دارد، که فقط در زمینه نانوایی حدود ۵۰ هزار نفر مشغول به کار هستند؛ که طی سال گذشته میلادی حجم معاملات کل این شرکتها به یک میلیارد و چهارصد میلیون یورو میرسد.
دولت یک فکری برای نظم ساعات پخت نانواییها و حذف صفها که وقت ضروری زیادی از مردم را می گیرد، بکند. واقعا" این هم یک معضلی شده برای مردم، ساعات پخت را طوری برنامه ریزی کنند که در ساعات مقارن با وعده های غذایی مردم نان آماده برای عرضه باشد و مردم در مراجعه بدون معطلی قوت ضروری و اصلی خود را تهیه نمایند. چرا برای تحول و تغییر و صنعتی شدن این مهم توجه نمی شود و نانواییها همچنان به وضع سنتی باقی مانده و بلکه تحلیل هم رفته اند؟!