جشنواره طب ایرانی میتواند علاوه بر ایجاد زمینه برای معرفی این مکتب طبی به عنوان یک مکتب متکی بر اصلاح سبک زندگی با شبکهسازی در بین اقشار مختلف جامعه بخصوص نخبگان جامعه علمی و هنری موجبات تغییر باور نسبت به طب ایرانی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه ظرفیت بزرگ طب ایرانی در زمینهی اصلاح سبک زندگی از مواردی است که بین عموم مردم و حتی جامعه علمی مورد غفلت واقع شده است گفت: غلبه بعد فناورانهی طب ایرانی (مانند حجامت و زالو درمانی) به جای اصلاح سبک زندگی، توسعهی ظاهری و سطحینگری در طب ایرانی و میل به کسب نتیجه با بیشترین سرعت و کمترین زحمت؛ از دیگر موانع و تهدیدهایی هستند که در این مسیر وجود دارند.
خانم دکتر مهشید چایچی با بیان اینکه برخی ازاتهامات به این مکتب طبی به دلیل دفاع بد، سطحی نگری و اشتباهات رایج توسط افرادی است که به اسم طب سنتی و با اظهارنظرهای غیرعلمی موجب جبههگیری جامعه علمی نسبت به طب سنتی ایرانی میشوند تأکید کرد: کسانی که طب سنتی را شبه علم میخوانند؛ یا نسبت به ویژگیهای طب سنتی ایرانی و معرفت علمی نا آشنا هستند و در مقطعی از گذشته در مسیر فلسفه علم درجا میزنند و یا به علت تعارض منافع نمیخواهند، طب سنتی را بپذیرند.
وی این شبهات را ناشی از بعضی دیدگاههای خاص منقضی شده در مسیر فلسفه علم دانست و گفت: لازم است مسیری که از گذشته تا به امروز در تعریف معرفت علمی طی شده توسط نخبگان و صاحبنظران موردتوجه قرار گیرد.
عضو اندیشگاه سرو یکی از راهکارهای مناسب در برخورد با اینگونه مسائل و رفع شبهات را معرفی دستاوردهای حاصل از فعالیت علمی فعالان این حوزه توسط اندرکاران نظام سلامت وشناساندن طب ایرانی اصیل به جامعه علمی و عموم مردم دانست و تأکید کرد: بیشترین و مؤثرترین تلاش برای تغییر این باورها باید درزمینهی آگاهی دادن، معرفی و شبکهسازی انجام شود که جشنواره طب ایرانی در طی این مسیر میتواند نقش تسهیلکننده داشته باشد.
وی افزود: برگزاری جشنوارهها، برنامههای تلویزیونی، سمینارها، کارگاههای موضوعی و بازآموزی پزشکان در رشتههای مختلف و سایر روشهای موجود برای توسعه و احیای طب سنتی علاوه بر ایجاد تعامل با پزشکان طب رایج میتواند در ارتقاء سلامت عمومی نیز تأثیر بگذارد.
کارشناس دفتر طب ایرانی با تأکید بر اینکه جشنواره طب ایرانی ظرفیت بالایی درشناساندن طب سنتی ایرانی اصیل و بهروز شده و تفکیک آن با شارلاتانیزم سودجویانه دارد، ابرازامیدواری کرد: این رویداد علمی و هنری علاوه بر ایجاد زمینه برای معرفی مکتب طب سنتی بهعنوان یک مکتب متکی بر اصلاح سبک زندگی میتواند با شبکهسازی در بین اقشار مختلف جامعه بخصوص نخبگان جامعه علمی و هنری موجبات تغییر باور نسبت به طب ایرانی را فراهم کند.
گفتنی است دومین جشنواره طب ایرانی، نوزدهم آبان، برابر با روز جهانی «علم در خدمت صلح و توسعه»، برگزار میشود. مهلت ثبتنام و ارسال آثار از تاریخ بیستم تیر آغاز شده و تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت و علاقهمندان به شرکت در جشنواره میتوانند برای مطالعه فراخوان و ثبتنام در آن به پایگاه جشنواره طب ایرانی به نشانی pmfestival.ir مراجعه کنند.