رئیس سازمان بسیج مردمی عراق تاکید کرد این سازمان متعلق به همه اقشار و طیفهای ملت عراق است و نقش آن در تحولات عراق قابل انکار نیست.
فالح الفیاض در این دیدار تأکید کرد: بسیج مردمی عراق از اهمیت عشیرهها و نقش اساسی آنها در خیزش امت و قدرت تقابل آن آگاه است، آنگونه که در دوران مبارزه با گروه تروریستی داعش نیز چنین بود.
وی افزود: عشایر نخستین طرفی هستند که اجرای پروژه ملی را به دوش میکشند. آنها نقش مهمی در ساقط کردن داعش داشتند و بسیج مردمی از اهمیت عشایر و نقش آنان در خیزش و قیام امت آگاه است.
الفیاض تأکید کرد بسیج مردمی در خدمت همه طیفها و اقشار مردم عراق بوده است و خواهد بود و حوادثی که وطن عزیز ما از سر گذرانده، بیانگر اهمیت نقش بسیج مردمی است.
رئیس سازمان بسیج مردمی عراق با اشاره به برقراری ثبات امنیتی بزرگ در استان نینوا که در سالهای اخیر بی سابقه بوده است، اظهار داشت: این ثبات امنیتی ناشی از انسجام و همبستگی بسیج مردمی و همه نیروهای امنیتی، ساکنان منطقه و عشایر بوده است.
حمایت عشایر از بسیج مردمی عراق
در این دیدار، شیوخ و شخصیتهای سرشناس عشایری از سفر فالح الفیاض به منطقه ربیعه استقبال و بر ضرورت حفظ هویت نینوا و حمایت از بسیج مردمی و نیروهای امنیتی برای تقویت امنیت و ثبات تأکید کردند.
آنها همچنین تصریح کردند بسیج مردمی نقش بزرگی در آزادی استان نینوا از چنگال تروریستهای داعش ایفا کرد و همچنان به پیگرد هستههای مجرم و نابودی آنها ادامه میدهد و بسیج مردمی ضمانت مهمی برای تأمین امنیت نینوا و جلوگیری از هر نوع بی ثباتی در آن است.
«آیتالله سیدعلی سیستانی» مرجع عالی شیعیان عراق ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی (۲۳ خرداد ۱۳۹۳ هجری شمسی) سه روز پس از حمله تروریستهای داعش به عراق، فتوای جهاد کفایی را صادر کرد که به موجب آن سازمان بسیج مردمی (الحشد الشعبی) برای سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی مبارزه با داعش شکل گرفت.
پس از این فتوا، در مدت کمی بیش از ۲ میلیون نفر از سراسر عراق برای حضور در جبهههای نبرد با داعش داوطلب شده و به دعوت وی لبیک گفتند.