پخت انواع نان محلی در سمیرم جزوِ میراث ناملموس این دیار است که برای ثبتِ پختِ آن در آثار ناملموس ملی برنامه ریزی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز اصفهان، رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سمیرم گفت: انواع مختلف نان محلی و سنتی در این شهرستان پخت می شود که طعم و کیفیتی خاص دارد .
سعید سلمانیان با بیان اینکه نان یوخه یا تیری، نان تاپ تاپو یا لپو، نان آفاق یا شیرینی و نان شل شلک از نمونه های نان محلی و سنتی است، افزود: استفاده از آرد بومی منطقه، داروهای گیاهی و ادویه های خاصِ منطقه، طعم و مزه این نان را خوش و ذائقه پسند کرده است.
وی گفت: این نوع نان از سالیان دور در شهرستان سمیرم پخت می شده؛ ولی این روزها، نان سنتی بیشتر در روستاها پخت می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سمیرم گفت: در روستاهای شهرستان، نان محلی بیشتر با آتش پخت می شود که باعث می شود نان، مغز پخته شود .
به گفته آقای سلیمانیان، با ثبت این نان به عنوان میراث ناملموسِ شهرستان می توان اشتغالزایی کرد؛ به طوری که زنان خانه دار می توانند نان بپزند و آن را برای فروش راهی بازار کنند.