مقامات رسمی مصر از کشف سنگواره موجودی خبر دادند که قدمت آن به ۴۳ میلیون سال پیش باز میگردد.
در این گزارش آمده است، این موفقیت جهشی در تلاش دیرینه شناسان به شمار میآید، برای اولین بار در تاریخ، یک تیم باستانشناسی عربی و مصری موفق شد هویت نوعی ماهی غول پیکر را شناسایی کند.
بر اساس این گزارش سنگواره این ماهی بزرگ در سال ۲۰۰۸ با تلاش یک تیم پژوهشی از کارشناسان محیط زیست استخراج شد و پس از آن مطالعات و پژوهش درباره این سنگواره با مدیریت دکتر یاسمین فؤاد، وزیر محیط زیست و بخش دیرینه شناسی (سنگوارههای مهره داران) دانشگاه المنصوره به ریاست دکتر هشام سلام آغاز شد.
طول این موجود سه متر و وزن آن حدود ۶۰۰ کیلوگرم بوده که در منطقه واحه فیوم به دست آمده است.
دکتر محمد سامح یکی از افرادی که در مطالعه بر روی این سنگواره فعالیت دارد گفت، در پایین دست منطقه فیوم ماهیهای غول پیکر زیادی از عصر آئوسینی وجود دارند و به نظر میرسد این منطقه فرصت خوبی را برای مطالعه درباره روند توسعه ماهیهای غول پیکر فراهم کرده است.
عبدالله جوهرپژوهشگر دیرینه شناس و دانشجوی مطالعات عالی در دانشگاه المنصوره، کشف ماهی دو زیست در مطالعات زیستی ماهیان را تحولی محوری خواند و گفت، این یافتهها در شناسایی معماهای مهم موجود در زندگی جانداران بسیار حایز اهمیت است.
پس از چندین سال مطالعه بر روی سنگواره کشف شده در فیوم مصر، موافقت شد تا خبر آن روز چهارشنبه در یکی از نشریات مهم زیست محیطی جهان منتشر شود.