نهاد نماینده ولی فقیه در فارس و اداره کل میراث فرهنگی فارس برای برای توسعه گردشگری مذهبی و زیارت تفاهم نامه امضا کردند.
آیت الله دژکام افزود: وقتی امروز در دنیا بی هیچ تردیدی در تقسیم حوزههای تمدن مختلف،قسمت مهمی متعلق به تمدن اسلامی است.
وی گفت: در زمینه میراث معنوی و فرهنگی، در سالگرد بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) متأسفانه اتفاقی که باید، در شیراز نیفتاد و ما فراموش کردیم که میراث تعزیه، متعلق به ماست.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان این که میراث فرهنگی فقط ساختمان و بنای تاریخی نیست افزود: شیراز میتواند با اجرای برنامه های شاخص تعزیه و مرثیه سرایی در روز شهادت شاهچراغ(ع) در سطح بین المللی، بدرخشد.
آیت الله دژکام گفت: بر اساس منابع تاریخی، از محله گلشن (کشن) شیراز تا محل شهادت حضرت شاهچراغ (ع) که حرم ایشان قرار دارد، یعنی مسیری ۱۲ کیلومتری حضرت شاهچراغ (ع) با کمک مردم چند روز جنگیده است و همین سبب نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت توسط رهبری شد.
وی با بیان این که هویت سازی و باز آفرینی یک هویت فاخر نقش اصلی میراث در نقشه مهندسی فرهنگی است افزود: باید به صورت جهادی و از روی عرق شیرازی بودن، حمایت و کمک مردم شیراز از برادر امام رضا(ع)، با ظرافت و هنرمندی بازگو و ثبت شود.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس گفت: مجموعه نهاد نمایندگی رهبری در شورای فرهنگی عمومی و راهبری فرهنگی، سازمانهای میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مراکز فرهنگی باید در زمینه برنامهها و اقدامات فرهنگی کار بسیار زیبا و جالبی ارائه دهند.
آیت الله دژکام افزود: کارهای مختلف فرهنگی در سطح شهر و استان دیده میشود، ولی با کمک مجموعه میراث فرهنگی، این کارها بیشتر دیده می شود.
وی با اشاره به لسان الغیب بودن حافظ گفت: حافظ بودن حافظ را در مجموعه تفاهم نامه با میراث فرهنگی آورده ایم و باید در محیط بسیار معنوی حافظیه، یک کار قرآنی در شأن لسان الغیب انجام دهیم.
آیتالله دژکام با اشاره به برگزاری محافل قرآنی در حافظیه یادآور شد: شخصیت حافظ جهانی است و نیاز به همکاری همه مجموعهها با محوریت میراث دارد.
میراثفرهنگی فقط ابنیه نیست
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس نیز در این مراسم گفت: میراثفرهنگی فقط ابنیه نیست بلکه فرهنگ غنی اسلامی ایرانی نیز جز میراثفرهنگی است که باید آن را گسترش دهیم.
هادی شهدوست شیرازی با بیان این که به زودی دپارتمان گردشگری مذهبی در کمیته گردشگری دبیرخانه دائمی رویدادهای گردشگری فارس، راهاندازی می شود افزود: در دوران پسا کرونا تنها راه نجات ساماندهی گردشگران، برنامهریزی و رویداد محوری است که استان فارس با داشتن جاذبههای مذهبی، فرهنگی- تاریخی، طبیعی و سلامت میتواند فرصتهای بسیار خوبی را در اختیار گردشگران بگذارد.
وی گفت: برای پنجم مهر، روز گردشگری که مصادف با اربعین حسینی است برنامههای آیینی در نظر گرفته شده است که در صورت مساعد بودن شرایط ایمنی کرونایی، آیین ثبت ملی شده سینهزنی قطاری و دیگر آیینهای اربعین و محرم و صفر بهصورت نمادین اجرا خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با بیان این که خاستگاه تعزیه در فارس، باغ دلگشای شیراز است افزود: در نظر داریم تعزیه دوباره در این باغ تاریخی اجرا شود.
شهدوست شیرازی گفت: با همکاری بسیج هنرمندان شبشعر آیینی چله را برگزار می شود و کاشیکاری هفترنگ شیراز که ۷۲ مجلس عاشورا در آن خواهد بود را به نمایش خواهیم گذاشت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس به سازمان هواپیمایی کشوری و راهآهن جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد داد که هنگام توقف در شیراز صلوات خاصه احمد بن موسی (ع) را در هواپیماها و قطارها پخش کنند.
نهاد نماینده ولی فقیه فارس و اداره کل میراث فرهنگی فارس برای راه اندازی موزه تاریخی قرآن و مساجد، برنامه ریزی برای اجرای برنامه مستمر و فاخر دولت قرآن در آرامگاه حافظیه، بسترسازی مناسب و هدفمند برای توسعه گردشگری مذهبی و زیارت در سطح استان فارس تفاهم نامه همکاری امضا کردند که به امضای سردار یداللهی رئیس نهاد نماینده ولی فقیه در استان و شه دوست شیرازی مدیرکل میراث فرهنگی استان رسید.