آشتیانی، سجادی و زلفیگل از دیارآفتاب در کابینه دولت سیزدهم جای گرفتند.
سرانجام نشست بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت پایان یافت و در پایان رأی گیری از میان ۱۹ وزیر پیشنهادی معرفی شده، تنها حسین باغگلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش موفق به کسب رای اعتماد بهارستاننشینان نشد.
اما در میان ۱۸ گزینه پیشنهادی که موفق به کسب رأی اعتماد مجلس شدند سه وزیر یعنی محمدرضا آشتیانی، حمید سجادی و محمد علی زلفی گل به استان مرکزی منصوب اند.
محمدرضا قرایی آشتیانی، مدیری موفق در سطوح راهبردی
«امیر سرتیپ محمدرضا قرایی آشتیانی» در دولت سیزذهم تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را به عنوان وزارتخانهای که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با امنیت ملی کشور ارتباط مستقیم دارد برعهده خواهد داشت.
امیر قرایی آشتیانی که تاکنون مسئولیت جانشینی ریاست ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان برعهده داشته، متولد سال ۱۳۳۹ در تهران و اصالتا اهل شهرستان آشتیان از توابع استان مرکزی است.
وی یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد دانشگاه افسری امام علی (ع) شد و در سال ۶۱ تحصیلات خود را به پایان رساند. امیر آشتیانی پس از طی دوره مقدماتی در مرکز پیاده شیراز به لشکر ۲۳ نیروهای مخصوص منتقل شد.
وزیر دفاع دولت سیزدهم در طول جنگ تحمیلی از اعضای نیروی زمینی ارتش بود. وی دوره کارشناسی را در دانشکده افسری امام علی (ع)، دوره دافوس را در دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا و دوره دکتری مدیریت دفاعی را در دانشگاه عالی دفاع ملی طی کرده است.
محمدرضا قرایی آشتیانی دورههای مختلفی همچون نوهد، چتربازی، رنجر، اسکی، غواصی و کوهستان را با موفقیت پشتسر گذاشت و در گردان ۱۷۲ تیپ دو لشکر ۲۳ مشغول خدمت شد. وی در سال ۱۳۶۳ بر اساس تجاربی که از دفاع مقدس و جنگ و مقابله با ضدانقلاب در کردستان به دست آورده بود با دستور امیر صیاد شیرازی فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش، مأمور آموزش دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع) شد.
امیر آشتیانی همچنین در کارنامه خود جانشینی فرمانده کل ارتش از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ و پیش از امیر موسوی (فرمانده کنونی ارتش) با حکم فرمانده معظم کل قوا عهدهدار این سمت بود و در دورهای معاون آماد و پشتیبانی ارتش بود.
جانشینی معاونت آماد ستاد کل نیروهای مسلح، جانشینی طرح و برنامه ستاد کل، ریاست گروه مدیریت راهبردی و منابع انسانی ستاد کل نیز از دیگر سوابق اوست. امیر آشتیانی در فاصله سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴ جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش بود و از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ به عنوان جانشین فرمانده کل ارتش فعالیت میکرد.
وی در سال ۱۳۸۷ به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل شد و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح را برعهده داشت. وی از سال ۱۳۹۸ به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح فعالیت میکند.
حمید سجادی؛ مردی از جنس ورزش برای ورزش
حمید سجادی هزاوه متولد فروردین ۱۳۴۸ در تهران و اصالتا از اهالی روستای هزواه از توابع شهرستان اراک است. وی دارای مدرک دکترای برنامهریزی تربیت بدنی است و در تاریخ ورزش ایران نام خود را به عنوان یکی از دوندگان سرشناس مطرح کرده و موفق شده افتخارات زیادی نیز کسب کند.
در دوران ورزش حرفهای سجادی، رکوردی نبود که به نام او ثبت نشده باشد. نکته جالب توجه اینکه هنوز هم رکورد مادههای دوی ۳ هزار متر با مانع، ۵ هزار متر، ۱۰ هزار متر و همچنین دوی ۱۵۰۰ متر داخل سالن و ۳ هزار متر داخل سالن به نام سجادی ثبت است.
سجادی که سابقه دو دوره حضور در بازیهای المپیک در سالهای ۱۹۹۲ بارسلون و ۱۹۹۶ آتلانتا را در کارنامه دارد، در ۱۷ سال عضویت در تیم ملی و در رقابتهای برگزار شده در سطح قاره آسیا افتخارات زیادی را کسب کرده که از جمله آنها میتوان به کسب مدال یک مدال طلا (۱۹۹۱ کوالالامپور) و چهار برنز در مسابقات قهرمانی آسیا و یک مدال نقره در بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ تایلند اشاره کرد.
عضویت در کمیته ورزشکاران شورای المپیک آسیا (۷۳ تا ۷۷)، عضویت در هیئت رئیسه فدراسیون دوومیدانی (۷۲ تا ۷۵)، ریاست هیئت مدیره و مدیرعامل موسسه ورزش و تفریحات سالم منطقه آزاد کیش (۸۵ تا ۸۷)، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره باشگاه سایپا (۸۷ تا ۸۸)، معاونت امور ورزشی سازمان تربیت بدنی (۸۸ تا ۹۰)، معاونت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان (۹۰ تا ۹۲)، عضویت در شورای عالی سیاستگذاری ورزش سیما (۸۹ تا ۹۵)، عضویت در هیئت مدیره باشگاه سایپا (۹۲ تا ۹۵)، مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد (سال ۹۶)، بخشی از سوابق ورزش و اجرایی سجادی به شمار میرود.
سجادی با رأی اعتماد مجلس برای ۴ سال آینده سکان دار یکی از وزارتخانه های حساس و البته کمتر مورد توجه در طول سالیان اخیر را برعهده خواهد داشت، سجادی در جلسه رأی اعتماد خود گفت: در چند سال گذشته مسئله ورزش و جوانان تا حدودی از متن کشور به حاشیه رفته است. باید با نگاهی فرابخشی و با تعامل گسترده با دیگر دستگاه ها ورزش را در جایگاه اصلی خود قرار داد.
محمدعلی زلفیگل؛ دانشمند بین المللی شیمی سکان دار وزارت علوم
محمدعلی زلفیگل متولد سال ۱۳۴۵ در روستای صالح آباد از حومه شهرستان آشتیان (استان مرکزی) متولد شد و دکترای خود را در سال ۱۳۷۶ از دانشگاه شیراز اخذ کرد.
مرتبه علمی زلفیگل به ترتیب در سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۸۴ به رتبههای علمی دانشیاری و استادی ارتقا یافت و از سوی انجمن شیمی ایران به عنوان شیمیدان برجسته زیر ۴۰ سال کشور در گرایش شیمی آلی، انتخاب شد و از سال ۸۳ نام وی در لیست یک درصد دانشمندان پر استناد رشته شیمی جهان، در پایگاه اطلاعات و آمار علمی ISI قرار گرفت و مورد تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری واقع شد.
انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۹۲ وی را به عنوان شیمیدان برجسته گرایش شیمی آلی کشور انتخاب کرده و مورد تقدیر قرار داد. کسب رتبه اول پژوهشهای بنیادی در بیست و یکمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، اخذ جایزه از سازمان کنفرانس اسلامی (COMSTEC) و دریافت نشان درجه دو ملی پژوهش از ریاست جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۰ از دیگر افتخارات علمی کسب شده توسط وی است؛ همچنین در سال ۱۳۹۴ به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شد و در همین سال جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان کشور را نیز دریافت کرد.
ریاست دانشگاه بوعلی سینا بین سال های ۸۹ تا ۹۳ و قائم مقامی معاون اول ریاست جمهوری در بنیاد نخبگان بخشی از مسئولیت های اجرایی وزیر علوم دولت سیزدهم است.