مخالفت آمریکا با درخواست انگلیس برای تمدید مهلت حضور نظامیان غربی در افغانستان، انگلیس را به عقب نشینی از مواضع گذشته واداشت.
پس از آنکه جو بایدن مخالفت صریح خود را با درخواست نخست وزیر انگلیس به عنوان رئیس دورهای گروه هفت (هفت کشور صنعتی جهان) برای تمدید مهلت حضور در افغانستان اعلام کرد، لندن به ناچار از مواضع گذشته خود عقب نشست و اعلام کرد تا ۳۱ اوت (زمان ضرب الاجل طالبان برای خروج نظامیان غربی از این کشور)، تلاش خواهد کرد عملیات تخلیه نظامیان و همکارانشان انجام شود.
جانسون در عین حال خواست شرایط برای خروج نظامیان غربی پس از این مهلت هم فراهم باشد.
طالبان پیشتر هر گونه تمدید مهلت حضور نظامیان غربی در این کشور را رد کرده بود و پیامدهای ان را متوجه نقض کنندگان این تعهد دانست.
دومنیک راب وزیر خارجه انگلیس هم که به علت به سر بردن در تعطیلات هنگام پیشرویهای طالبان در افغانستان آماج حملات محافل سیاسی و رسانهای انگلیس قرار گرفته اعلام کرد تا پایان روز ۳۱ اوت عملیات تخلیه از افغانستان ادامه خواهد یافت.
شرایط افغانستان و رد درخواست نخست وزیر انگلیس از جانب بایدن رئیس جمهور امریکا به عقیده شماری از صاحب نظران سیاسی، ضمن تضعیف موقعیت انگلیس به عنوان رئیس دورهای گروه هفت شکاف و انتقادها را میان دو سوی دریای اتلانتیک افزایش داده و ان را بیش از پیش اشکار کرده است.
برخی سیاستمداران انگلیسی از جمله تونی بلر نخست وزیر انگلیس در زمان تهاجم به افغانستان و عراق، جک استراو وزیر خارجه اسبق انگلیس، لرد ریکتس مشاور امنیت ملی اسبق انگلیس، ترزا مینخست وزیر پیشن انگلیس، امریکا را متهم کردند که کشورهای غربی را در حمله به افغانستان با خود همراه کرد، اما اکنون فقط به منافع خود میاندیشد.
به نوشته رسانهها در انگلیس، رئیس جمهور آمریکا بارها به رهبران گروه هفت اطمینان داده بود که نیروهای امنیتی کافی را در افغانستان باقی نگاه خواهد داشت تا امنیت کابل حفظ شود و براساس همین وعدهها بود که دولت انگلیس تصور میکرد میتواند سفارتخانه اش را در کابل باز نگاه دارد، اما اکنون بسیاری از رهبران در جهان معتقدند جو بایدن به وعده اش عمل نکرد و زیرانداز را از زیر پای متحدانش بیرون کشید.
به نوشته مترو، اکنون رهبران کشورهای متحد آمریکا میگویند جو بایدن، درباره میزان خروج نظامیان آمریکایی، حرفی زد و ضد آن عمل کرد. "
روزنامه گاردین نوشت هدف دولت انگلیس از خارج ساختن افغانستانیهایی که با دولت و ارتش انگلیس همکاری کرده اند، بردن آنان به اردوگاههایی در دیگر کشورها از جمله پاکستان و ترکیه است تا بعدا تکلیف آنان روشن شود. به نوشته گاردین، دولت ترکیه روز یکشنبه، این درخواست دولت انگلیس را رد کرد.